maandag, 26 februari 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkKatwijk hakt knoop door en neemt afscheid van wereldreiziger Tim Krul

Katwijk hakt knoop door en neemt afscheid van wereldreiziger Tim Krul

Keeper Tim Krul heeft een status aparte in de voetballerij. Hij hecht meer waarde aan ervaringen dan aan geld. Hij keepte al op diverse continenten en wil zijn vleugels nog een keer uitslaan. De coronacrisis maakte een en ander moeilijk. Katwijk deed hem wel een aanbieding, maar de goalie twijfelde tussen hart en hoofd. Waarna Katwijk de stekker uit de onderhandelingen trok.

Droom

André Krul geeft aan voor een enorm dilemma te staan: ,,Ik heb het fantastisch naar mijn zin. Normaal gesproken zou ik bijtekenen, maar de diepe drang van binnen om mijn droom te verwezenlijken om als enige keeper ooit op alle continenten in de wereld gekeept te hebben, houdt mij echter nu in tweestrijd. Ik word binnenkort 35 jaar en ondanks dat ik fit ben, besef ik dat je als voetballer maar tot een bepaalde leeftijd op niveau kan blijven keepen. Ik begrijp volledig dat VV Katwijk niet op mijn beslissing kan wachten en ik zal er alles aan gaan doen om het seizoen in stijl en met succes af te gaan sluiten en dan zien we daarna wel verder.”

 

Loopbaan

De 34-jarige Krul kende tot nu toe al een bijzondere keepersloopbaan. Na zijn tijd bij AZ en Utrecht speelde André bij Telstar en AGOVV, waarna hij aan een groot buitenlands avontuur begon bij Valleta in Malta. Hierna volgde het Colombiaanse Boyaca Chico om daarna via FC Groningen bij Bayamon FC uit Puerto Rico uit te komen. Gevolgd door KV Turnhout, Cambuur, Iwaki FC (Japan), Spakenburg, Preston Lions(Australie) en Jong Ajax. Na Alemannia Aachen kwam Krul uiteindelijk in 2020 bij AZ terecht, om uiteindelijk afgelopen zomer bij VV Katwijk aan te sluiten.

Als Katwijk er niet in slaagt een adequate vervanger te contracteren en Krul is t.z.t. nog beschikbaar dan hebben beide partijen de intentie uitgesproken om alsnog met elkaar verder te praten.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD