dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKatwijk haalt nieuwe linksback vanuit Alkmaar

Katwijk haalt nieuwe linksback vanuit Alkmaar

Katwijk heeft in Guus van Weerdenburg de opvolger gevonden voor Danny de Jel. De linkervleugelverdediger vertrekt naar Noordwijk en van AZ komt nu de twintigjarige Van Weerdenburg over als vervanger. Hij heeft gelijk een contract getekend voor twee seizoenen.

FC Dordrecht

De jongeling doorliep de jeugdopleiding van AZ, want hij kwam al bij de D-pupillen in Alkmaar terecht. De Amsterdammer speelde in Oranje onder-19 en tekende twee jaar geleden een tweejarig contract bij AZ. Hij speelde in het beloftenteam, maar de kans in de Eredivisie bleef uit. In de winterstop werd hij verhuurd aan FC Dordrecht en daar deed hij het naar behoren. Hij speelde liefst twaalf duels en werd niet één keer gewisseld.

Andere opties

Een nieuw contract in Alkmaar kreeg hij niet, wel was er veel interesse voor hem van andere clubs uit de Jupiler League. Van Weerdenburg besloot daar niet op in te gaan en hij heeft de stap gezet naar Katwijk. Daarmee zal hij in de Tweede Divisie gaan spelen en de linkerverdediger wil tegelijkertijd zijn studie gaan oppakken. Hij is de achtste nieuweling op De Krom na Isi Adima (UVS), Rick Arnoldus (FC Boshuizen), Mike van den Ban (Kon HFC), Kay Blokland (Capelle), Daily Hoogkamer (UVS), Jessie Vink (Alphense Boys) en Mark de Vries (FC Lisse).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD