zondag, 14 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKatwijk duwt Vitesse naar beneden; TEC klopt GVVV opnieuw

Katwijk duwt Vitesse naar beneden; TEC klopt GVVV opnieuw

Jong Vitesse staat op een directe degradatieplaats na de nederlaag tegen Katwijk. Twee spelhervattingen werden door de oranjehemden afgerond. TEC speelde zich tegelijkertijd veilig door GVVV met liefst 0-3 te verslaan. Barendrecht boog in drie minuten tijd een achterstand om bij VVSB.

Jong Vitesse – Katwijk

Bij Katwijk waren er harde woorden gevallen na de nederlaag van vorige week tegen UNA, want trainer Dick Schreuder was zeer ontevreden over de beleving van zijn ploeg. Het zorgde voor een aantal mutaties in zijn opstelling en in een gretig Katwijk. In de openingsfase kon Jong Vitesse nog aardig meekomen, maar met name door hun eigen wel zeer naïeve opbouwen kwamen ze telkens in de problemen. Richting het einde van de eerste helft sloeg Katwijk daarop toe. Uit een corner van Mark de Loor mocht Robbert Susan van dichtbij vrij inkoppen voor 0-1. Katwijk had het duel in handen, maar na ruim een uur werd het toch pardoes gelijk. Cali Daniel werd aangespeeld en draaide weg. Mark de Vries liet zich vervolgens wel erg makkelijk verschalken met een schuiver: 1-1. De thuisploeg leek even door te drukken, maar een nieuwe spelhervatting werd opnieuw genadeloos afgestraft door Katwijk. Mark de Loor legde de bal voor en Kay Blokland kopte binnen (1-2).

GVVV – TEC

GVVV wilde revanche nemen voor de nederlaag in Tiel en speelde een sterke eerste helft. Het leverde kansen op voor Frank Tervoert en schoten van afstand van Martin van Eck. De bal ging er alleen niet in. Daarop maakte TEC de treffer. Uit een goedlopende aanval werd Josemar Makiavala gevonden. Hij kwam de zestien binnen en zag zijn schot via een been van een GVVV’er in de verre hoek verdwijnen. Wouter Bonke had al snel de gelijkmaker kunnen scoren, alleen hij kopte over. Direct na de pauze was het Wilco den Hartog die bijna gelijkmaakte. Zijn kopbal werd door Sebastiaan van der Sman tegen de lat getikt. Daarop maakte TEC al het verschil. De defensie van GVVV maakte een foutje en dat werd genadeloos afgestraft door Nehemia Sanaky uit de voorzet van Kurtley de Windt. Die maakte zelf met een fraaie lob ook nog eens de 0-3.

VVSB – Barendrecht

In de eerste helft waren de eerste kansen voor Barendrecht. Een verdekt schot van Esajas en een zwabberschot van Jongman werden door Ruben Valk gestopt. Op slag van rust kwam er dan toch de eerste treffer, maar wel aan de andere kant. Uit een vrije trap van Frans van Niel kopte Pauw de bal door en maakte Tommy Bekooij het doelpunt: 1-0. Na een klein uur spelen kopte Pauw zelf op de lat. In het laatste kwartier boog Barendrecht het duel toch nog om. Danny Moster maakte gelijk en drie minuten later deed Esajas het voorbereidende werk voor Dimitri Gomes Almeida: 1-2.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD