zondag, juni 4, 2023
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseKatwijk-doelman Boy de Jong vindt nieuwe club

Katwijk-doelman Boy de Jong vindt nieuwe club

Zoals bij zovelen brengt de coronacrisis legio voetballers aan het twijfelen. Blijven bij mijn huidige club?  Een avontuur aangaan elders? Het zijn ongetwijfeld twee van de meest gestelde vragen die veel voetballers zich stellen. Dat deed ook Boy de Jong.

Inderdaad Boy de Jong, de zoon van Max de Jong, ex-doelman van onder ADO Den Haag, Haarlem, Telstar en FC Den Bosch) en tegenwoordig keeperstrainer in het verre Saudi Arabië bij Al-Raed.

Bij Boy de Jong begon het familiegevoel de boventoon te voeren. Na omzwervingen via Excelsior, PEC Zwolle, Telstar, Anderlecht en FC Stellenbosch (Zuid-Afrika) streek  de uit de jeugdopleiding van Feyenoord afkomstige De Jong vorig seizoen neer aan de kust om bij v.v. Katwijk het doel te gaan verdedigen.

In de gestaakte Coronacompetitie stond hij 5 wedstrijden onder de lat in de hoofdmacht bij de Katwijkers. De 27-jarige doelman wilde echter toch dichterbij zijn familie verblijven, mede omdat het jeugdtrainerschap bij Feyenoord ook aardig wat tijd in beslag neemt. Op niveau blijven spelen bij een mooie club bracht De Jong in gesprek met Rotterdambuur Vlaardingen, waar v.v. Zwaluwen in de Hoofdklasse uitkomt.

,,Lang hebben we niet gepraat, als je de eerste stap zet op dit complex proef je de echte voetbalsfeer nog. En aangezien de Hoofdklasse om te beginnen best een aardig niveau is waren we er snel uit”, reageert De Jong op zijn overstap.

Privéfoto Boy de Jong (aangeleverd)

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD