woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkKatwijk-trainer Dick Schreuder opnieuw geweigerd voor cursus Coach Betaald Voetbal

Katwijk-trainer Dick Schreuder opnieuw geweigerd voor cursus Coach Betaald Voetbal

Met een knipoog worden de prestaties van Katwijk al vergeleken met die van Manchester City en Paris Saint Germain. Maar terwijl Pep Guardiola en Unai Emery een prachtige trainerscarrière beleven, stootte Katwijk-trainer Dick Schreuder al een paar keer zijn neus tegen het ‘glazen plafond’ van de KNVB.

Meerdere keren afgewezen
Al meerdere malen probeerde Schreuder om deel te nemen aan de cursus Coach Betaald Voetbal. Tevergeefs, al drie of vier keer werd hij afgewezen door de voetbalbond, weet Voetbal247.nl. Een bizarre situatie, want waar zijn Tweede Divisie-collega’s Danny Buijs (na aanvankelijk eveneens te zijn afgewezen, JG), Jeroen Rijsdijk en Adrie Poldervaart dit seizoen wél deelnemen aan de cursus om in de toekomst te kunnen werken als hoofdtrainer in het betaald voetbal, wordt de coach van de koploper in de Tweede Divisie die kans vooralsnog ontnomen.

Plafond
Het moet frustrerend voor Schreuder zijn, die als speler een mooie profcarrière had en als trainer buitengewone toewijding toont in zijn werk. Maar hoe leergierig de Barnevelder ook is, door het gecompliceerde toelatingsbeleid in Zeist zit Schreuder – ondanks zijn fraaie prestaties op de Krom – voorlopig aan zijn plafond als trainer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD