vrijdag, juni 9, 2023
Voetbal247.nlClubsKatwijkKatwijk-coach Correia: 'Ik ben echt tevreden'

Katwijk-coach Correia: ‘Ik ben echt tevreden’

Zoals in elke topwedstrijd waren het ook bij AFC –Katwijk de details die beslissend waren. De winnende trainer, Anthony Correia, was niet alleen een zeer tevreden man, maar was ook duidelijk over welk detail nu precies beslissend was. ,,De marge van twee zorgde voor adem.”

,,Uiteindelijk maakte het scoreverloop het verschil,” stelde Correia in gesprek met Voetbal247.nl. Zijn ploeg ging na een puike eerste helft, waarin het AFC kon beperken tot breien en zelf in staat was om ook daadwerkelijk te prikken, rusten met een 0-2 voorsprong. ,,Dan weet je dat ze wat anders gaan verzinnen, maar niet wat ze dan gaan verzinnen.”

Het duurde een goed kwartier in de tweede helft, totdat Katwijk ook plan B van AFC onder controle had. Dat had mede te maken met het feit dat Marciano Mengerink tien minuten na de aansluitingstreffer de 1-3 maakte. ,,De marge van twee zorgde voor adem,” gaf Correia dan ook toe. ,,Achterin hebben we het echt goed gedaan, maar we kwamen in die fase meer en meer onder druk te staan.” Om onder die druk uit te komen moest Correia een defensieve omzetting doen. ,,We zijn overgegaan naar 5-3-2 om de voorzetten bij AFC eruit te halen en Raoul Esseboom en Paul Kok wat meer steun te geven. Daarna kregen we de controle weer terug.”

Met de controle en de marge van twee goals groeide het geloof in de overwinning ook meer en meer en kort voor tijd maakte Robbert Susan aan alle onzekerheid een einde door de marge zelfs naar drie te tillen. De 1-4 winst zorgt er echter niet voor dat de ploeg van Correia op de lauweren kan rusten. ,,Ik heb gezegd dat ik trots ben op de jongens en ik ben ook echt tevreden. Maar je moet altijd op zoek naar wat er nog beter kan,” besluit hij met een grote glimlach.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD