zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKatwijk-captain Susan: "Hebben wat goed te maken tegen VVSB"

Katwijk-captain Susan: “Hebben wat goed te maken tegen VVSB”

Nog niet zo heel lang geleden werd Katwijk met duidelijke cijfers verslagen door VVSB in de KNVB-beker. Dat deed pijn, maar in het aankomende weekend staat het treffen nogmaals op het programma, ditmaal in de Tweede Divisie. De hoogste tijd voor revanche, zo vertelt de captain van Katwijk Robbert Susan in gesprek met TweedeDivisie.org.

Revanchegevoelens vieren hoogtij

Het is er Katwijk héél veel aan gelegen om VVSB het achterste van zijn hielen te laten zien, zo trapt de middenvelder af. “Die bekerwedstrijd zit natuurlijk nog vers in het geheugen, dus ja, we hebben wel wat goed te maken… ook richting de supporters. Het was op papier toch een 3-0-verliespartij, dus nogmaals: we hebben wel wat goed te maken.”

Eenrichtingsverkeer wordt het in ieder geval niet in Katwijk. “Ik denk dat het gewoon een gelijkopgaande strijd wordt. En wij moeten ervoor zorgen dat we de kansen afmaken die we zeker gaan krijgen. We moeten, net als afgelopen zaterdag, op voorsprong komen en dan voetballen wij niet tegen onszelf, maar om die partij over de streep te trekken. En dat kan veel verschil maken.”

Blessuregolf nog niet ten einde

Katwijk heeft te maken met een flink aantal geblesseerden, en dat zal nog wel eventjes zo blijven. Met het oog op VVSB verandert er in ieder geval niets. “Er zijn wel een aantal jongens aan het terugkomen, maar we hebben nog lang niet iedereen erbij. Als je bedenkt dat wij Mark de Loor, Paul de Lange en Michiel van Dam al het hele seizoen missen en dat dat een beetje winterstopwerk gaat worden voor de meesten, dan geloof ik dat wij er alleen maar sterker op gaan worden dit seizoen.”

De Topklasse was er al goed voor

Onlangs sprak Susan zijn onvrede uit over de huidige competitieopzet en nog steeds heeft hij heimwee naar de Topklasse. “De Tweede Divisie is mooi hoor, iedere week speel je tegen een goede tegenstander, het zijn mooie affiches, maar het zijn niet de wedstrijden die het publiek trekken. Met alle respect, maar TEC-thuis, Lienden-uit, dat waren niet de wedstrijden die wij gewend zijn van Rijnsburg-thuis of een Noordwijk, een Lisse, andere Bollenstreek-clubs. Dan praat ik nog niet eens over Quick Boys: de derby’s leven veel meer dan de huidige wedstrijden.”

Er zit echter ook een positieve kant aan het verhaal, zo stelt de captain van Katwijk. “Aan de andere kant, qua voetbal en doorstroming… Ik blijf het zeggen: de Topklasse kwam er niet voor niets. Dat diende het doorstroomkanaal te worden naar het betaald voetbal. En nu is er, zoveel jaar later, weer een klasse tussen gekomen om dat zogenaamd te realiseren. Nu lijkt het er wel echt op, je bent immers verplicht. Maar daar was de Topklasse ook al goed voor.”

Als de FOX-uitzending twee minuten duurt, dan is het lang

Desgevraagd wil Susan best opnoemen wat hem allemaal tegenstaat aan de Tweede Divisie. “De tijden bijvoorbeeld: dan weer om zes uur, dan weer om half vier, dan weer om drie uur, dan weer om half drie. Wat is er nou mooier dan dat je op je telefoon kijkt en ziet dat alle wedstrijden afgelopen zijn. Dan weet je gewoon wat er gespeeld is. Kijk, ik snap heel goed dat een zondagclub niet heel vaak om half drie ’s middags gaat voetballen. Ik begrijp het allemaal wel, maar als wij om zes uur spelen, zoals in het aankomende weekend, dan kijk je om half vijf op je telefoon en is de hele Derde Divisie gewoon afgelopen. Dan zie je alle uitslagen en kijk je ’s avonds alle samenvattingen, dat is toch gaaf!”

Tegenwoordig is het allemaal net iets minder, vindt de middenvelder. “Ja, hetzelfde geldt voor de samenvattingen op zich. De samenvatting op zondagochtend om half tien op FOX, dan zie je een paar hoogtepunten, maar meer is het niet. Vroeger op Omroep West zag je gerust een samenvatting van zeven à acht minuten, dan zag je echt wat leuke dingen: kansjes, het voetbal; dat is er niet meer. Als die uitzending twee minuten duurt, dan is het lang.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD