Volg ons

Tweede Divisie

Katwijk en Jack van den Berg uit elkaar

Katwijk en Jack van den Berg uit elkaar

Katwijk heeft onverwacht afscheid genomen van Jack van den Berg. Al langer sluimerde het gerucht dat de klik tussen de spelersgroep van de regerend kampioen en de ervaren oefenmeester niet optimaal zou zijn.

Chemie
Voorzitter Mart Vergouwen en hoofdsponsor Diek Parlevliet bevestigen tegenover Voetbal247.nl het vertrek van Van den Berg. Een gebrek aan chemie tussen trainer en spelersgroep is aanleiding voor het besluit. Op de officiële website meldt Katwijk dat de beslissing ‘in goed overleg’ is genomen. ,,Na de teleurstellende nederlaag van afgelopen zaterdag kwamen er diverse gespreken op gang. Hieruit bleek dat er te weinig synergie is/was tussen Jack en de spelersgroep. Op basis van deze gesprekken is besloten dat het beter is om de samenwerking te beëindigen”, schrijft de club op haar website.

Lastige entree
Van den Berg was pas een half jaar coach van Katwijk. Hij werd in februari van dit jaar aangesteld als opvolger van Dick Schreuder, die naar de Verenigde Staten vertrokken om coach te worden bij Philadelphia Union. Van den Berg, eerder succesvol werkzaam bij ASWH, SHO en Barendrecht, kende een zeer bewogen beginperiode, waarin de selectie onder meer geconfronteerd met het veel te vroege overlijden van teammanager Sander Molenaar. Evengoed werd op de slotdag, tijdens een bloedstollende directe tweestrijd met Kozakken Boys, het kampioenschap bemachtigd.

Voortborduren
Nadat de 59-jarige Rotterdammer vorig seizoen tussentijds instapte op de Krom en vooral voortborduurde op de onder Schreuder ingeslagen weg, wilde de ervaren coach dit seizoen het elftal meer naar zijn hand zetten. Dat ging vooralsnog met wisselend succes: na zes speelrondes staat Katwijk vierde met drie zeges, één remise en twee nederlagen.

Bruinink
Technisch directeur Cees Bruinink, in bezit van de vereiste trainersdiploma’s, zal voorlopig de taken van Van den Berg waarnemen, in samenwerking met assistenten Patrick Heymans en Wim Schaap. Katwijk wacht zaterdag een lastige uitwedstrijd op de Boshoek tegen HHC Hardenberg.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie