woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlClubsKatwijkKatwijk-aanvaller Steven Sanchez Angulo: 'Dat is de kracht van Katwijk'

Katwijk-aanvaller Steven Sanchez Angulo: ‘Dat is de kracht van Katwijk’

Kan Katwijk vanavond de successtory van dit seizoen voortzetten in het KNVB bekerduel tegen VVSB? Aanvaller Steven Sanchez Angulo (24) heeft aan zelfvertrouwen geen gebrek na zijn winnende doelpunt van zaterdag tegen Barendrecht.

Opluchting
Het doelpunt was voor de bescheiden Steven Sanchez Angulo zijn eerste van dit seizoen. Dus viel er best wel een last van zijn ranke schouders. ,,Natuurlijk is scoren goed voor het zelfvertrouwen. Ik was zeker ook wel opgelucht. Daarnaast vond ik het prettig belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg. Dat is misschien nog wel het allerbelangrijkste”, vertelt hij aan Voetbal247.nl Hij is bezig aan zijn derde seizoen bij de Katwijkse tweede divisionist.

Blessures
In de Haagse regio kennen ze de sierlijke aanvaller van zijn voetbalavonturen bij ADO Den Haag en RKAVV. Bij die laatste club maakte hij destijds in zijn eerste seizoen zoveel indruk dat hij werd benaderd door Katwijk. Op sportpark De Krom kende de speler met Colombiaanse roots een goed eerste seizoen. ,,Ik speelde vrijwel alles. Dat was echt supermooi om mee te maken.” Minder florissant was zijn tweede seizoen bij de oranjehemden. Blessures zaten Sanchez Angulo dusdanig dwars dat hij pas tegen het einde van het seizoen weer op zijn vertrouwde niveau kon terugkomen.

Concurrentie
Dit seizoen startte hij met vier basisplaatsen maar werd hij tot aan zaterdag ook een drietal wedstrijden achtereen door trainer Dick Schreuder op de bank gehouden. ,,De concurrentie is groot binnen de selectie. Dat is ook de kracht van Katwijk. Een moment van verslapping kan betekenen dat je een week later op de bank zit. Wat ik daar van vind? Het is een keuze die ik moet accepteren. Ja, ik ben sinds ik hier voetbal zeker sterker geworden zowel fysiek als mentaal.”

Manchester City
Steven Sanchez Angulo volgde vorige week met een glimlach het nieuws dat een Duitse website had berekend dat Katwijk na Manchester City, de meest vormvaste club ter wereld is. In het oranje deel van het vissersdorp werd met gierend van plezier kennis genomen van het feit dat ‘hun’ Katwijk betere prestaties voor de dag legde dan grootmachten als Barcelona en Paris Saint Germain. ,,Toen ik voor het eerst zag dacht ik aan een grap. Uiteindelijk bleek het een serieus statistiek te zijn. Ja, toen vond ik het wel gaaf. We staan er met het bescheiden Katwijk toch maar tussen al die grote clubs.”

VVSB
Voor Katwijk komende zaterdag tegen Excelsior Maassluis een poging kan ondernemen om de negende opeenvolgende competitiewedstrijd in winst om te zetten wacht er (morgen) vanavond eerst nog een beladen bekerstrijd. Competitiegenoot en Bollenstreek buur VVSB komt op bezoek voor de tweede ronde van het KNVB beker toernooi. Exact een jaar min een dag geleden toonde de ploeg uit Noordwijkerhout zich dankzij doelpunten van Maikey Parami, Tim de Rijk en Giovialli Serbony met 3-0 te sterk. ,,Het gaat vanavond zonder meer een spektakel worden. Er is ons veel aangelegen om de volgende ronde te bereiken. Dit zijn natuurlijk mooie wedstrijden voor spelers en publiek.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD