vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlClubsHHC HardenbergKarsten: 'Invloed publiek wel eens onderschat'

Karsten: ‘Invloed publiek wel eens onderschat’

HHC Hardenberg zal met een huidige negende plaats niet ontevreden zijn, wat echter wel opvalt is het grote verschil in prestaties tussen thuis- en uitwedstrijden.

Scoren veel
In de HHC Courant zegt trainer Gert Jan Karsten daarover: ,,We bouwen op van achteruit, hebben veel balbezit, zijn qua positiespel de bovenliggende partij en creëren veel kansen. En thuis gaan die ballen er ook in en scoren we veel.”

Aanvalsspel
In uitwedstrijden is dat vaak minder het geval: ,,Ik denk dat het aan de grootte van het veld (veel ruimte, red.), de ondergrond en het publiek ligt. Mensen onderschatten dat laatste nog weleens. De supporters schreeuwen je over een dood punt heen. Dan ontstaat er zo’n sfeer, zoals bijvoorbeeld bij Kozakken Boys thuis (4-3 na 0-3). Het was toen een druilerige wedstrijd en dan ontstaat er iets en dan win je met die cijfers. Dan krijg je van de supporters net even de laatste vijf procent energie en doorzettingsvermogen. Maar eerlijk is eerlijk, we moeten ook het aanvalsspel in de laatste fase verbeteren.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD