maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKarsten helpt HHC aan eerste zege: "Wilden niet de show stelen"

Karsten helpt HHC aan eerste zege: “Wilden niet de show stelen”

HHC Hardenberg heeft eindelijk de eerste zege te pakken. En dat na een roerige week waarin Joseph Oosting werd ontslagen, Gert Jan Karsten tijdelijk werd doorgeschoven en een debuterende basisspeler het verschil maakte tegen Jong FC Twente. Karsten keek bij HHC TV terug op de afgelopen week.

Komt veel op je af

“Dit was voor mij een aparte wedstrijd. Vorige week werd ik gebeld of ik even langs wilde komen. En er komt in zo’n week veel op je af. Ik heb zaterdag eerst nog het tweede gecoacht, daarna hebben we de zaken kortgesloten. Toen was er maandagavond ook nog een sponsoravond, wat eerlijk gezegd heel ongelukkig uitkwam. Het gaf wel de kans om met de groep te praten en het pakt eigenlijk heel goed uit. Dinsdag en donderdag hebben we getraind en vervolgens zet je spelers op plaatsen waar jij een goed gevoel bij hebt. Dat heeft nog niets te beteken, want je hebt heel weinig tijd. Dan maak je een opstelling en ga je met een plan naar Twente toe.”

Wilden niet de show stelen

En daarbij werd relatief aanvallende strijdplan onder Oosting losgelaten. “Ons plan was iets meer vanuit zekerheid te gaan spelen. Twente had weinig dreiging en wij kregen één moment  voor 0-1. Na de rust kreeg ik wel het idee dat Twente wilde drukken, maar ze bleven volharden in het positiespel. En dat vonden wij vandaag niet erg. Wij willen niet de show stelen, maar uit een heel zakelijke benadering drie punten proberen te behalen. Er is opluchting en blijdschap. Dit is voor de jongens ook een spannende tijd.”

Bijna emotioneel van

Jorn Kremer stond voor het eerst in de basis en scoorde. “Ik word er bijna emotioneel van dat juist hij scoort. Ik heb hem al twee jaar onder mij spelen, ik heb hem ook naar het tweede gehaald vanuit de A-junioren. Altijd heb ik gezegd dat het een type-Penterman is. De goal was daar een voorbeeld van. Meesluipen en opeens toeslaan. Zijn omschakeling is ook nog eens fantastisch. Dus dan ben ik wel trots dat zo’n keuze zo uitpakt.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD