donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKarsten: "Dan valt er zoveel van je af"

Karsten: “Dan valt er zoveel van je af”

Gert Jan Karsten kon op zaterdagmiddag nog niet zo goed geloven wat hem bij HHC Hardenberg is overkomen. Een aantal weken terug zag het er helemaal niet goed uit voor het team uit Hardenberg, maar nu zijn zelfs de play-offs ontlopen.

Nog niet doorgedrongen

Op het moment dat Karsten bij FOX Sports verscheen, was het succes van HHC nog niet helemaal tot hem doorgedrongen. “Dat idee heb ik nog niet eens. Jij bent al verder dan ik. Ik sta met verbazing te kijken hoe het nog 1-1 werd. Wel een prachtige goal, goed afgedwongen door in te dribbelen. Wij hadden natuurlijk al van minuut twintig zo’n beetje een man minder. Dan hadden we donderdag een scenario getraind wat gaan we doen als we achter staan of gelijk. Alleen dat was een scenario met elf man. Dat een scenario dan precies zo uitpakt met tien man, dat is misschien een beetje geluk. Maar dan hebben we dat geluk voor het juiste moment bewaard.”

Medelijden met UNA

Dat HHC nu de play-offs ontloopt, doet Karsten zichtbaar goed. “Dan valt er zoveel van je af en zie je om je heen dolle vreugde en huilende supporters. Dan denk je: Dit betekent wel wat. Maar ik zelf heb nog helemaal niet door wat we gepresteerd hebben, want het is natuurlijk wel uniek”, vervolgde Karsten, die wel met UNA meevoelde. “Oprecht sneu dat je met 41 punten PD speelt, dat lijkt helemaal nergens op. Die regeling, daar is al genoeg over gezegd, dat moet de KNVB veranderen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD