maandag, november 29, 2021
HomeUitgelicht'Kantines moeten QR-codes beter controleren'

‘Kantines moeten QR-codes beter controleren’

Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen, vindt de controle van de QR-codes in sportkantines niet voldoende. Uit onderzoek van de NOS blijkt dat 36 procent van de beheerders van sportkantines zegt te controleren op de QR-code en een identiteitsbewijs. Bruls vindt dat veel te weinig.

Uit het onderzoek van de NOS blijkt dat er in de kantines van amateursportclubs vaak niet wordt gecontroleerd. In cafés en restaurants is de controle wisselend. In theaters, bioscopen, concertzalen en stadions wordt doorgaans wel om een QR-code gevraagd.

Bruls: ,,Aangezien het onderzoek aantoont dat een meerderheid van de Nederlanders met een coronatoegangsbewijs positieve ervaringen heeft én de controle een relatief kleine moeite blijkt te zijn, roep ik beheerders van sportkantines op het bewijs toch écht te handhaven. Als de besmettingen blijven stijgen en de maatregelen weer aangescherpt moeten worden, wordt niemand blij”, aldus de voorzitter van het Veiligheidsberaad. ,,We willen niet terug naar de oude coronamaatregelen, toen kantines en horeca helemaal gesloten waren of open met beperkingen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS