zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsVERSLAG | Kansenmissend Scheveningen laat de Vogels de kaas van het brood...

VERSLAG | Kansenmissend Scheveningen laat de Vogels de kaas van het brood eten

IJsselmeervogels is zaterdagmiddag op bezoek in Scheveningen door het oog van de naald gekropen. In de 50e wedstrijd van coach Ted Verdonkschot bij de club zakten de Rooien uit Spakenburg in de tweede helft door de ondergrens, maar zagen de Scheveningers een legio aan kansen missen. Bovendien stak keeper Jaimy Schaap in een bloedvorm en zorgde hij ervoor dat de treffer van El Azzouti in de eerste helft genoeg was voor een zeer zwaarbevochte zege; 0-1.

Dat IJsselmeervogels de laatste weken niet echt lekker in vorm is, was geen publiek geheim. Zeker niet na vorige week toen de ploeg van Verdonkschot een enorm pak slaag kreeg van de nieuwbakken koploper Koninklijke HFC (1-5). Ook kondigde de trainer aan, die vandaag zijn 50e wedstrijd voor de club coachte, zijn aflopende contract niet te verlengen en zodoende bezig te zijn aan zijn laatste maanden in het vissersdorp. Om in deze laatste maanden nog mee te kunnen doen in de titelstrijd, moest er vandaag wel weer eens een overwinning worden geboekt tegen laagvlieger Scheveningen. De ploeg van John Blok kende weer een redelijke opleving na een bedroevende competitiestart, maar in de laatste twee wedstrijden werd er alweer twee keer verloren en moest de blik weer naar beneden worden bijgesteld. De Schollenkoppen konden echter moed putten uit het feit dat de laatste twee thuiswedstrijden allebei werden gewonnen. Bovendien werd die andere Spakenburgse grootmacht een paar weken nog volledig afgedroogd op hetzelfde veld en was er hoop voor de huidige nummer 16 van de Tweede Divisie.

Geen vuiltje aan de lucht
In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor IJssemeervogels. De ploeg had veel meer balbezit en veldoverwicht, maar kon door het iets te lage baltempo maar amper kansen creeeren. Scheveningen had een enorme muur opgezet en deze was maar lastig te doorbreken. Het was dan ook niet gek dat de eerste echte kans voor de uitploeg kwam uit een doodspelmoment toen verdediger Marciano van Leijenhorst een corner recht in de handen van keeper Zonneveld kopte. In de minuten daarna konden de gasten steeds verder oprukken naar de goal van Zonneveld, maar in de eindfase ging het vaak fout. Dit veranderde in de de 34e minuut toen Ahmed el Azzouti de ban brak en via een combinatie met Robbert Olijfveld, en wat geluk, vrij kwam in het strafschopgebied en Zonneveld kansloos liet. Na de 0-1 veranderde het spelbeeld maar weinig. IJsselmeervogels was sterker en had de wedstrijd in de hand. Scheveningen moest het hebben van zeldzame uitvallen, maar tot echt doelgevaar voor doelman Jaimy Schaap kwam het niet.

Vogels onherkenbaar
In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld op het koude Houtrust compleet. IJsselmeervogels kwam onherkenbaar uit de kleedkamer en bracht het al uitgetelde Scheveningen weer de nieuwe energie om er weer een wedstrijd van te maken. De thuisploeg kreeg steeds meer ruimte om naar voren te drukken en kwam via linksback Nigel Ogidi Nwankwo na 55 minuten spelen voor het eerst écht gevaarlijk voor de dag. De back loste een verraderlijk schot af op doelman Schaap, maar met een fraaie zweefduik tikte hij de bal tot een corner. Uit deze corner volgde de allereerste 100% kans voor de middag voor de thuisploeg. Door een slechte organisatie achterin stond verdediger Jari de Jong ineens helemaal vrij en kon vrij inkoppen. Schaap redde echter opnieuw fraai en hield zijn ploeg op de been. Niet veel later kreeg ook spits Rowdy van der Putten een enorme kans na andermaal klungelen achter in bij de Vogels, maar de spits zag zijn inzet tergend langzaam naast de voor hem verkeerde kant van de paal verdwijnen. Andermaal zwijnde de Spakenburgers.

Rode kaarten
Het is dat coach John Blok al niet gezegend is met een zeer volle haarbos, want anders had hij deze haren er graag uitgetrokken. Zijn ploeg bleef op miraculeuze wijze 100% kansen missen, tot frustratie van alles met een groen/wit hart. Ook kind van de club Barry Rog had het vandaag niet en schoof ook een 100% andermaal naast de goal van Schaap. Het leek “zo’n” middag voor Scheveningen te worden waar de bal er gewoon niet in mocht. De vogels waren volledig vleugellam en moesten 10 minuten voor tijd zelfs met 10 man door toen Van Leijenhorst een domme rode kaart in ontvangst moest nemen na een veel te onbesuisde tackle. Heel lang kon Scheveningen echter niet genieten van deze overtalsituatie want ook zij kregen een rode kaart van scheidsrechter Bakker. Waar er weinig aan de hand leek, zag Bakker een elleboogstoot van Tim Peters en mocht ook hij inrukken.

Super Schaap
In de maar liefst 7 minuten blessuretijd zette Scheveningen nog één maal alles op alles om er een (verdiend) punt uit te halen en dit leek er ook te komen. In the dying seconds van de wedstrijd kreeg de mee opgekomen verdediger De Jong de bal perfect op het hoofd, maar keeper Schaap had een fenomenaal antwoord paraat en pakte de bal op sublieme wijze. Dit was ook gelijk het eind van de wedstrijd en zo kwam de nieuwe koploper (omdat Koninklijke HFC morgen pas speelt) uitermate goed weg. Op basis van de tweede helft verdiende Scheveningen verdiende minimaal een punt, maar de zwakke afwerking + de uitstekende vorm van keeper Schaap deed de Schollenkoppen de das om.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD