maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlClubsADO'20Kan OFC zondag voorsprong op Gemert vergroten?

Kan OFC zondag voorsprong op Gemert vergroten?

JOS Watergraafsmeer-OFC
Koploper OFC kan zondag haar voorsprong op het nog ongeslagen Gemert vergroten tot zes punten. Gemert verzuimde donderdagavond de volle winst te pakken in het vervroegd gespeelde duel bij EVV. Het bleef wel ongeslagen via een 2-2 puntenverdeling.
OFC ontmoet zondagmiddag op Sportpark Drieburg Jos Watergraafsmeer, een wisselvallig spelende ploeg die in staat moet worden geacht te stunten. Afgelopen zondag kreeg men bijna Gemert op de knieën in eigen huis. OFC speelt zakelijk, maar kan het af en toe ook iets te gemakkelijk opnemen. De 12e overwinning voor de ploeg van Pieter Mulders of gaat JOS stunten in het Amsterdamse?

Quick-Blauw Geel’38
Paul van der Zwaan raakt niet zo snel in paniek. Daarvoor is hij te nuchter en beschikt hij over een ploeg die met regelmaat punten pakt. Zo ook afgelopen zondag toen knap bij Hercules werd gewonnen(3-1). Nu men in eigen huis Blauw Geel’38 op bezoek krijgt kan deze 3-punter wellicht een vervolg krijgen, waardoor men de Brabanders op de ranglijst gaat passeren. Zover is het echter nog lang niet want het lijkt er op dat Blauw Geel’38 alles in het werk gaat stellen om voor de 2e periodetitel te gaan. In die stand staan zij met 6 uit 2 bovenaan. Een leuke, spannende wedstrijd met twee voor de volle winst strijdende ploegen is te verwachten…

Hollandia-Dongen
In Hoorn ontmoeten Hollandia en Dongen elkaar. Hollandia verraste zondag vriend en vijand door Unitas in eigen huis een flinke knock-out te bezorgen(3-0). Dongen speelt degelijk voetbal , haalt de punten binnen en is zo heel sneaky naar de 4e plaats opgeklommen. Nu haalt Dongen de meeste punten niet buiten Brabant, maar een puntenverdeling moet er toch wel inzitten voor de Dongenaren.

HSC’21-ADO’21
Voor ADO’21 de lange reis naar Haaksbergen, waar ze smakken naar punten want de stand bekijkend is de marge met de rode lantaarndrager DEM slechts 2 punten. ADO’21 is een degelijke middenmoter, die zich met het huidige spelersmateriaal geen zorgen behoeft te maken over degraderen. Ook dit seizoen zal het best wel weer goedkomen. Een puntje meenemen uit Haaksbergen zou verdienstelijk zijn of heeft de ploeg van Roy van der Mije andere plannen?

Groene Ster-Hercules
Het is lastig winnen in Heerlen waar Groene Ster zetelt. Dit seizoen werd men in eigen huis nog niet geconfronteerd met verlies. Hercules speelt wisselvallig  met af en toe een verrassing. Als het team van Maurice Verbunt zich zaterdagavond niet al te veel in het carnavalsgedruis heeft gestort moeten de punten op Sportpark Pronsebroek kunnen blijven.

DEM-Unitas
Het was geen flitsend debuut voor de kersverse hoofdtrainer Hans de Jong bij Unitas tegen Hollandia j.l. zondag. De ploeg uit Hoorn liet de Gorcumse ploeg volkomen kansloos in eigen huis. In Beverwijk krijgen de roodbroeken de kans om te laten zien dat dit verlies een vergissing was. DEM is de nummer laatst en zal zich niet zo maar gewonnen geven. Unitas in “goede doen” is normaal gesproken de favoriet maar een kat in het nauw maakt rare sprongen dus….

OSS’20-Westlandia
OSS’20 maakt een seizoen mee waar men zich ongetwijfeld meer van had voorgesteld. Van start gegaan als een potentiele kanshebber voor de titel zit dat er in deze fase al niet meer in. Het maximale wellicht een periodetitel.
Westlandia moet er met man en macht aan werken dat het 3e Divisie schap aan het eind van het seizoen geprolongeerd kan worden. In Oss liggen er wellicht kansen op puntenwinst. Een gelijkspel is mogelijk; de volle winst een verrassing!

Herman van Diejen

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD