maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieKan Jong AZ ook in Jupiler League imponeren?

Kan Jong AZ ook in Jupiler League imponeren?

Jong AZ stak er vorig seizoen in de Tweede Divisie met kop en schouders bovenuit. Met een flinke voorsprong werden de Alkmaarse beloften kampioen, maar de vraag is of de formatie van Martin Haar en Denny Landzaat ook in de Jupiler League kan imponeren.

Metamorfose
De Alkmaarse beloften zagen deze zomer een hoop spelers definitief de overstap maken naar het eerste: ,,Van de basis van vorig jaar zitten alleen Jamie Jacobs, Viktor Karl Einarsson en Koen Bucker er nu bij. We hebben een hoop nieuwelingen, met veel uit AZ Onder 19 doorgestroomde jongens en Matthijs Hardijk, Kai Koreniuk en Abdel Malek El Hasnaoui van buitenaf. We beginnen dus met een vrijwel compleet nieuwe groep”, stelt Haar op de clubsite van AZ.

Leergierig
In zijn ogen moet de nieuwe selectie dan ook nog wel wat stappen zetten: ,,Het scheelt nog wel een procentje of zestig voor we zijn waar we eind vorig seizoen waren. Maar het is een prima groep om mee te werken, die er conditioneel al goed voor staat. De jongens zijn ook heel leergierig en tonen een grote bereidbaarheid.”

Conditioneel verschil
,,Vorig jaar had ik voor de seizoenstart geen idee wat de Tweede Divisie inhield”, vervolgt Haar.,,Daar bleek uiteindelijk dat wij vaak na een uur spelen conditioneel de overhand kregen, maar met dat fenomeen hebben we in de Jupiler League niet meer te maken. Hier houden alle tegenstanders het negentig minuten vol.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD