maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste Divisie'Kampioenschap Jong Ajax is faillissement van het Nederlandse voetbal'

‘Kampioenschap Jong Ajax is faillissement van het Nederlandse voetbal’

De deelname van beloftenteams aan de Jupiler League ligt niet alleen bij veel fans slecht, ook bestuurders van clubs in de Eerste Divisie zijn uiterst kritisch. Nadat eerder al Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt zich kritisch uitsprak, haalt ditmaal de kleurrijke Telstar-directeur Pieter de Waard uit.

Giller
,,Het zou een giller zijn en het ultieme bewijs van het faillissement van het Nederlandse betaalde voetbal als Jong Ajax kampioen wordt”, stelt De Waard (foto) in De Gelderlander. ,,Dan regeren de grote clubs ook in de eerste divisie.”

Gijzelen
De Telstar-beleidsmaker is bezorgd: ,,Zo gaat in Nederland het totale voetbal naar de klote. De drie grote clubs, met Feyenoord erbij, gijzelen het voetbal en maken het kapot. Ze stelen alles en hongeren de rest uit. Ze hebben geen tegenstand en komen terecht in de ’trioleague’. Daar wensen we ze vanuit IJmuiden succes mee.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD