dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagKaiser: "JVC Cuijk moet voor promotie naar Tweede Divisie gaan"

Kaiser: “JVC Cuijk moet voor promotie naar Tweede Divisie gaan”

Ruud Kaiser hoopt met JVC Cuijk direct te promoveren naar de Tweede Divisie. De oefenmeester begint zondag met zijn ploeg aan het avontuur in de Derde Divisie Zondag, waarin De Dijk de eerste tegenstander is. Het bestuur eist geen promotie naar de Tweede Divisie, maar Kaiser lijkt zelf met minder geen genoegen te nemen.

‘JVC Cuijk hoort in de Tweede Divisie thuis’

Het lukte JVC Cuijck afgelopen seizoen niet om zich te kwalificeren voor de Tweede Divisie. De negende stek in de Topklasse Zondag was niet voldoende en dus beginnen de Brabanders zondag in de Derde Divisie, met Kaiser als nieuwe trainer van de roodhemden. Het doel is om uiteindelijk wel om zo snel mogelijk in de Tweede Divisie terecht te komen. “Er is geen keiharde eis neergelegd, maar wij moeten voor promotie naar de tweede divisie gaan. Want daar hoort deze club thuis”, vertelde Kaiser in gesprek met het Udens Weekblad.

Bij Kaiser is er veel vertrouwen dat het gaat lukken om te promoveren naar de Tweede Divisie. De coach zag in de voorbereiding op het seizoen dat zijn spelers goed mee konden komen tegen tegenstanders als De Treffers. “We hebben een zeer goede maar relatief smalle basis van 17 tot 18 spelers die gelijkwaardig zijn aan elkaar.” Bovendien heeft JVC Cuijk dit seizoen ook weer een tweede elftal. “Daarnaast hebben we sinds dit seizoen weer een tweede elftal, waardoor jongens die van een blessure terugkomen weer minuten kunnen maken in plaats van alleen te trainen.”

Kaiser wil van eigen kracht uit gaan

JVC Cuijk opent de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen De Dijk. Kaiser heeft de opponent uit Amsterdam één keer aan het werk gezien en heeft dus een beeld kunnen creëren van wat zijn ploeg te wachten staat. “Maar het belangrijkste is toch dat we elke week van onze eigen kracht uitgaan. Bovendien zullen we tijdens het seizoen altijd een scout aanwezig hebben bij duels van onze volgende tegenstander, waardoor we goed voorbereid aan elke wedstrijd gaan beginnen”, besluit de voormalig coach van onder meer FC Den Bosch.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD