Volg ons

Eerste Divisie

Kabinet verlengt verbod op evenementen tot 1 september, ook seizoen Eerste Divisie ten einde

Kabinet verlengt verbod op evenementen tot 1 september, ook seizoen Eerste Divisie ten einde

Ook het seizoen in de Eerste Divisie is ten einde. Het kabinet verbiedt evenementen tot 1 september, waardoor het niet mogelijk is het seizoen uit te spelen. Het is nog onduidelijk wat de KNVB gaat doen met de resultaten van dit seizoen en promotie en degradatie.

Eerder werden bij het amateurvoetbal alle resultaten geschrapt en komen er dus ook geen promoties en degradaties. Eerder lekte een scenario uit waarbij de KNVB Cambuur en De Graafschap bij beëindiging van het seizoen zou laten promoveren, maar geen club uit de Eredivisie zou degraderen. De clubs uit de Eerste Divisie lieten afgelopen dagen weten dat geen goed idee te vinden, omdat de Eerste Divisie dan volgend seizoen maar 16 teams telt waarvan 4 beloftenteams.

Het kabinetsbesluit zorgt er tevens voor dat seizoen 2020/2021 later zal moeten beginnen, omdat eind augustus in het amateurvoetbal de eerste speelronde op het programma stond. Onduidelijk is of oefenwedstrijden wel mogelijk zijn voor 1 september.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie