dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlUitgelichtKabinet verlengt lockdown tot 9 februari, seizoen lijkt ten einde

Kabinet verlengt lockdown tot 9 februari, seizoen lijkt ten einde

De kans dat er dit seizoen nog in wedstrijdverband gevoetbald kan worden in het topamateurvoetbal is inmiddels zeer klein geworden. Premier Mark Rutte maakte vanavond tijdens de persconferentie bekend dat de lockdown wordt verlengd tot zeker 9 februari.

Het Kabinet gaf daarbij met het uitspreken van haar grote zorgen om de Britse virusmutatie en het verzoek aan het OMT om een spoedadvies met betrekking tot de invoering van een avondklok dat de maatregelen de komende weken eerder zwaarder dan soepeler worden.

Zodoende kunnen we inmiddels concluderen dat de kans dat er dit seizoen nog in competitieverband gevoetbald zal worden als klein. Pessimisten zullen wellicht zelfs hun twijfels zetten of volgend seizoen ‘normaal’ kan starten of wellicht pas op een later moment. Immers, de vaccinaties lijken op z’n vroegst pas in het najaar of winter van 2021 te zijn voltooid.

De KNVB was voornemens om begin 2021 de competities te hervatten met gesplitste poules. Dat lijkt een utopie. Ook het uitspelen van de eerste seizoenshelft lijkt erg lastig te worden, nog los van de fysiologische vraagtekens die daarbij geplaatst kunnen worden met het oog op blessures en ritme.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD