Volg ons

Eerste Divisie

Kabangu belangrijk voor winnend FC Eindhoven

Kabangu belangrijk voor winnend FC Eindhoven

FC Eindhoven heeft vanavond in een aantrekkelijk duel met 3-2 gewonnen van Go Ahead Eagles. Elton Kabangu was de grote man aan Eindhovense zijde met twee doelpunten.

Vroege openingstreffer
De eerste kans was voor Eindhoven via Mart Lieder, echter was het Go Ahead Eagles dat al in de derde minuut op voorsprong kwam door een goal van Sam Hendriks. Stefano Beltrame zette Hendriks één op één voor keeper Ruud Swinkels en Hendriks rondde koel af. Eindhoven kwam al vrij snel met een antwoord. Elton Kabangu scoorde uit de kluts. Veel protesten vanuit Go Ahead, want was de bal wel over de lijn? Arbiter Joey Kooij oordeelde van wel. Vijf minuten voor rust kwam Eindhoven op voorsprong via Mart Lieder, die vanuit een moeilijke hoek wist te scoren.

Twee doelpunten in amper drie minuten tijd
In de 53e minuut trok Beltrame de stand namens Eagles weer gelijk met een fraai schot. Het antwoord vanuit FC Eindhoven volgde echter al snel, want amper drie minuten later scoorde Kabangu met een kopbal de 3-2. Go Ahead kreeg in de slotfase nog wel kansen via Sjoerd Overgoor en Patrick Maneschijn, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand 3-2 in het voordeel van de Eindhovenaren.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie