dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsBlauw Geel'38Periodestrijd tussen JVC en Blauw Geel, ruime winst HSC'21

Periodestrijd tussen JVC en Blauw Geel, ruime winst HSC’21

JVC Cuijk en Blauw Geel’38 blijven op koers liggen voor het winnen van de tweede periode. Beide teams maakten vandaag geen fout en wonnen met 2-0. HSC’21 werkte aan het zelfvertrouwen door een 5-0 zege bij De Meern, dat daardoor weer hekkensluiter is.

JVC Cuijk – OJC Rosmalen 2-0
JVC Cuijk blijft de goede serie maar voortzetten. De jonge ploeg van Ruud Kaiser won voor de vierde keer op rij en heeft daardoor nog altijd goede papieren voor het winnen van de tweede periode. OJC Rosmalen kent juist een mindere fase, met slechts één overwinning in de laatste zes duels.

De ploeg in vorm kwam al vroeg op voorsprong. Na een kwartier spelen tekende Boy Visser op aangeven van Rik Renirie voor de 1-0. Ook daarna waren de betere kansen voor JVC Cuijk, maar onder meer Alakmak, Broenland en Van der Laan konden de score niet uitbouwen. Na rust kwam OJC wat vaker gevaarlijk voor het doel van JVC Cuijk, maar een kwartier voor tijd maakte Jordie van der Laan een eind aan de spanning, met zijn 22e treffer van het seizoen.

Blauw Geel’38 – Quick’20 2-0
Door een regelmatige zege op Quick’20 blijft Blauw Geel’38, samen met JVC Cuijk de stand aanvoeren in de tweede periode. Beide treffers vielen na rust, op ene moment dat Quick’20 al met tien man stond.

In de eerste helft begon Blauw Geel’38 beter dan de gasten, maar gaandeweg kwam Quick’20 beter in de wedstrijd en kreeg het ook kansen om de score te openen. Het breekpunt van de wedstrijd was de rode kaart voor Taner Sen kort voor rust na en overtreding op Joey Hellstern. In de tweede helft kwam Blauw Geel’38 binnen tien minuten op voorsprong door een volley van Edwin Huibers. Quick’20 zocht daarna met tien man toch een beter resultaat, waardoor Blauw Geel’38 veel ruimte kreeg op de counter, maar het ging slecht om met de kansen. Acht minuten voor tijd was de wedstrijd toch beslist door een slimme vrije trap van Mustafa Guler in de korte hoek.

De Meern – HSC’21 0-5
In een zespuntenwedstrijd tegen degradatie heeft HSC’21 een flink pak op de broek gegeven. De bezoekers uit Haaksbergen vertrokken met een 5-0 overwinning uit De Meern. Voor de thuisclub wordt de situatie – ook door de overige resultaten – steeds urgenter, terwijl HSC’21 zichzelf weer wat ruimte verschaft.

Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam, maar na ruim een half uur spelen was Bas Postma erg belangrijk voor de gasten. Eerst schoof hij de 0-1 binnen en twee minuten later verzilverde hij een strafschop. Waar HSC’21 vorige week de wedstrijd in de slotfase nog volledig uit handen gaf, bouwde het nu de voorsprong in het laatste kwart gestaag verder uit. Tweemaal Sjoerd Visschedijk (foto) en tussendoor Erwin Nieuwboer bepaalden de eindstand op 0-5.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD