woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagJVC Cuijk moet uitwijken vanwege afgekeurd kunstgras

JVC Cuijk moet uitwijken vanwege afgekeurd kunstgras

JVC Cuijk moet voor de competitiestart uitwijken naar de velden van buurvereniging SIOL. Omdat het kunstgrashoofdveld van JVC is afgekeurd, is het niet toegestaan het seizoen er te starten.

Tweede veld
Volgens De Gelderlander mag vanwege de licentie-eisen in de Derde Divisie het duel komende zondag tegen Be Quick 1887 niet op een bijveld gespeeld worden. Vorige week werd de bekerwedstrijd tegen SDC Putten (0-1 nederlaag) nog wel gespeeld op het tweede veld.

Aansprakelijk
De KNVB stelt JVC als eis dat minimaal de doelgebieden voorzien moeten worden van nieuw kunstgras, alleen de club is daarvoor afhankelijk van de gemeente, waar de velden van gehuurd worden: ,,Dit is voorlopig nog niet opgelost. De gemeente heeft de opdracht wel uitgezet, maar het kan de hele maand september duren voordat het kunstgrasveld hersteld is”, legt voorzitter Werner Branje uit. ,,Dat de KNVB eerst toestemming geeft om op het veld te spelen en daar later op terugkomt, komt doordat er twee commissies over gaan. Uiteindelijk is de KNVB aansprakelijk, bijvoorbeeld bij blessures. Daarom mogen er op ons hoofdveld geen wedstrijden worden gespeeld die onder auspiciën staan van de bond. De leeftijdscategorie en het niveau maakt dan niets uit.” JVC Cuijk zal bij SIOL overigens op natuurgras aantreden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD