dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieJVC Cuijk komt valse start tegen Jong Almere niet te boven

JVC Cuijk komt valse start tegen Jong Almere niet te boven

JVC Cuijk moet net als in de halve finales ook in de finale bij de return een achterstand goedmaken. De ploeg van coach Ruud Kaiser ging in en tegen Jong Almere City met 2-1 onderuit.

Dramatische start
JVC kende een dramatische start. Al na vier minuten combineerden de Almeerse beloften zich naar een 1-0 voorsprong met Khalid Tadmine als eindstation. Na tien minuten stond het zelfs 2-0 via Julian Nak. Pas na een kwartier had JVC een antwoord gevonden op de makkelijk combinerende ploeg van coach Ivar van Dinteren. Net als tegen FC Lisse hanteerde JVC veelvuldig de lange bal op spits Jordie van der Laan en zijn gelegenheidskompaan Jorrit Ritzen.

Inkleumen
Daarnaast kleunde de ploeg van Kaiser er af en toe flink in en probeerde het de jonge Almeerders te intimideren met haar fysieke spel. Mede omdat scheidsrechter Dröge wel erg veel toeliet, raakte Jong Almere zichtbaar van de leg. Het leverde een goede kopkans op voor Simon van Zeelst en een aardig schot van Rik Renirie. Tien minuten voor rust schoot Renirie een vrije trap fraai binnen: 2-1. Daarna volgde ook een grote kopkans voor Ritzen. Daar stelden de Almeerders een lekkere volley van Tadmine tegenover, maar zijn inzet verdween net langs de kruising.

Pijp leeg
Na de pauze leek het spelbeeld zich aanvankelijk voort te zetten, maar JVC dat via de lange bal probeerde gevaar te stichten. Opnieuw een vrije trap van Renirie, ditmaal op de paal, was het gevaarlijkste wapenfeit. Echter, na ruim een uur leek de conditionele pijp ook al enigszins leeg bij de ploeg van Kaiser die wellicht nog het tweeluik van Lisse in de benen voelde. In het laatste kwartier van het duel leek JVC vooral de schade beperkt te willen houden. De Almeerders zochten nog wel naar de 3-1, maar echt grote kansen leverde dat nauwelijks op. Zo wacht zaterdag nog een spannende ontknoping in Cuijk, waar de winnaar van het tweeluik zich volgend seizoen Tweede Divisionist mag noemen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD