woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieJustiana neemt na ruim tweehonderd Jupiler League-wedstrijden afscheid van profvoetbal

Justiana neemt na ruim tweehonderd Jupiler League-wedstrijden afscheid van profvoetbal

Gillian Justiana heeft besloten om per direct afscheid te nemen van het betaalde voetbal. De verdediger (26), die recent nog voor het nationale elftal van Curaçao uitkwam tijdens de Gold Cup, gaat aan de slag als assistent-jeugdtrainer bij PSV en kan door zijn besluit meer tijd vrijmaken voor zijn voetbalschool AJ Soccerdreams en het begeleiden van jonge profvoetballers.

Talenten begeleiden
,,Er zijn wel clubs geweest die interesse toonden, maar dit paste voor mijn gevoel niet bij de ambities die ik had. Mijn voetbalschool in Zwolle was het afgelopen jaar succesvol en daarom vond ik het op dit moment een goed plan om de school en andere activiteiten daar omheen uit te breiden. Daarmee bedoel ik ook het begeleiden van jonge profvoetballers. Tegenwoordig is het makkelijk om jezelf zaakwaarnemer te noemen, maar ik wil de talenten echt begeleiden. Verder word ik assistent-trainer bij PSV onder 13, voor mij een nieuwe stap in de voetbalwereld”, aldus Justiana tegenover Voetbal247.

Genieten
Ondanks zijn afscheid op relatief jonge leeftijd kijkt Justiana met plezier terug naar zijn periode als profvoetballer. ,,Ik heb acht jaar kunnen genieten van iets wat ik altijd graag wilde doen. Het hoogtepunt voor mij was mijn debuut voor PEC Zwolle in 2009, ook de periodetitels die ik met deze club en met Helmond Sport wist te pakken waren geweldig. Natuurlijk moet ik ook mijn deelname met Curaçao noemen aan de Gold Cup en het winnen van de Carribean Cup. Al met al best mooi om op terug te kijken.”

Open voor mooie amateurclub
De voetbalschoenen worden nog niet weggegooid. ,,Ik ben nog fit en zou zeker nog van waarde kunnen zijn bij een mooie amateurclub. Dit moet natuurlijk wel passen in de bezigheden die ik heb bij de voetbalschool en het begeleiden van spelers.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD