Volg ons

IJsselmeervogels

Justiana koploper met IJsselmeervogels: ‘Wij zijn tot mooie dingen in staat’

Justiana koploper met IJsselmeervogels: ‘Wij zijn tot mooie dingen in staat’

Gillian Justiana speelde zaterdagmiddag een belangrijke rol in de zege van zijn ploeg IJsselmeervogels op De Treffers (4-1). De verdediger was verantwoordelijk voor de bevrijdende 2-1 waarna de Rooien verder uit konden lopen naar een ruime zege. Door de overwinning staan de Vogels nu op de eerste plaats in de Tweede Divisie en is het team naar zeggen van Justiana sterk genoeg om de goede lijn voort te zetten. 

Domineren
,,Ik kijk met een heel goed gevoel terug naar deze wedstrijd. Dit zeker omdat het een week na de derby was. Wij hebben de juiste focus vast kunnen houden, dit ondanks het feit dat er rondom deze wedstrijd minder druk was en de beleving er om heen anders was. Wij hebben ons goed staande gehouden. Er was sprake van overwicht en ik vind dat wij de wedstrijd domineerden”, aldus Justiana tegenover Voetbal247.

Doelpunt
Na een uur spelen was Justiana goed voor de bevrijdende 2-1 in het voordeel van IJsselmeervogels. ,,Over de treffer kan ik kort zijn. Ik zag dat Felitciano Zshusschen in ondertal stond dus besloot ik om hem te gaan helpen. Hij gaf de bal op het juiste moment mee aan mij. Ik dacht toen niet echt na, maar haalde gewoon lekker hard uit. Vorige week was ik ook al dichtbij een doelpunt, maar deze week ging de bal er dus wel in. Het was ook nog eens een belangrijk doelpunt op het juiste moment.”

In de breedte sterker
IJsselmeervogels mag zich na de zege koploper noemen van de Tweede Divisie. Op de vraag of de uitstekende prestaties van de club een verrassing zijn voor Justiana kon hij kort en bondig antwoord geven. ,,Ik vind dat niet echt verrassend. De club heeft goed door geselecteerd het afgelopen seizoen. In de breedte zijn wij er zeker op vooruit gegaan. De sfeer en de kwaliteit binnen de groep is goed en ik denk dat wij tot mooie dingen in staat zijn.”

Langer verblijf bij IJsselmeervogels
,,Er is recent wel eens geïnformeerd door clubs of ik toch weer terug zou willen keren naar het betaalde voetbal. Ik heb er echter bewust voor gekozen om in het amateurvoetbal te spelen en mijn trainerscarrière verder op te bouwen.  IJsselmeervogels heeft mij daar altijd in gesteund en ik heb een goede band met de fans. Binnenkort gaan we weer met elkaar om de tafel en de intentie is er van beiden zijden om met elkaar verder te gaan”, besluit Justiana zijn verhaal.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over IJsselmeervogels