woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieJupiler League blijft voetballen tijdens interlandperiodes

Jupiler League blijft voetballen tijdens interlandperiodes

Ondanks de kritiek van enkele clubs, waaronder met name NEC, blijft in de Jupiler League gespeeld worden tijdens interlandperiodes. Dat is besloten na overleg tussen de clubs, meldt de KNVB.

Afspraak gehandhaafd

Op haar website schrijft de voetbalbond: ,,Een meerderheid van clubs uit de Jupiler League heeft zich maandag geschaard achter handhaving van de afspraak om tijdens interlandperiodes een reguliere competitieronde in te plannen. De KNVB en CED besloten de clubs na de derde speelronde in de Jupiler League (gespeeld gedurende het interlandweekend) uit te nodigen voor een tussentijdse evaluatie van deze afspraak.”

Minder op maandag
Afgelopen seizoen deed de Coöperatie Eerste Divisie (CED) het verzoek aan de KNVB om dit seizoen tijdens de interlandperiodes een competitieronde in te plannen. Dat maakte het mogelijk om het seizoen later te starten en minder wedstrijden op maandag te spelen. Het verzoek werd gehonoreerd, maar afgelopen week bij de eerste keer dat de situatie zich voordeed klonk er kritiek. Zo baalde NEC dat het onder meer Ferdi Kadioglu (foto) miste, omdat de creatieve spelmaker was opgenomen in de selectie van Oranje Onder 19. Voor komend seizoen worden deze speelrondes opnieuw geëvalueerd, besluit de KNVB.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD