Volg ons

Derde Divisie Zondag

Juliana’31 riskeert puntenaftrek bij start Derde Divisie

Juliana’31 riskeert puntenaftrek bij start Derde Divisie

Juliana’31 begint mogelijk met een aantal minpunten aan het eerste seizoen in de Derde Divisie. De KNVB heeft bepaalde licentie-eisen gesteld aan de deelnemers van de Derde Divisie. De kampioen van de Hoofdklasse C (zondag) voldoet niet aan deze eisen en is ook niet van plan om hier gehoor aan te geven. De Gelderse club is overigens niet de enige vereniging met dit standpunt.

Principekwestie voor Juliana’31

Eén van de licentie-eisen van de Nederlandse voetbalbond is het hebben van minimaal drie contractspelers en daar wil Juliana’31 niet aan. “Het valt niet uit te leggen aan onze leden”, zegt voorzitter Martien te Riele in gesprek met De Gelderlander. „Het is een principekwestie. Wij zijn een amateurvereniging, hebben nog vijftig andere teams. Die zijn ons net zo veel waard.”

Juliana’31 staat niet alleen

Juliana’31 is niet de enige club die niet wil voldoen aan de eisen van de KNVB. Ook Koninklijke HFC, AFC en Be Quick 1887 houden vooralsnog voet bij stuk. Puntenaftrek is een mogelijke consequentie die hier door de KNVB aan verbonden is. Momenteel is het echter onduidelijk hoe streng de voetbalbond daadwerkelijk gaat optreden tegen deze clubs.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag