zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieJubilaris Van Boekel wacht zondag huldiging bij derde divisionist UNA

Jubilaris Van Boekel wacht zondag huldiging bij derde divisionist UNA

Niek van Boekel staat aan de vooravond van een mijlpaal in zijn voetbalcarrière. Zondag wordt de 27-jarige middenvelder gehuldigd voor zijn driehonderdste officiële wedstrijd in dienst van UNA, de ploeg uit de Derde Divisie stuit in de tweede speelronde op Westlandia.

Doelpuntenmaker in Tweede Divisie
De aanstaande jubilaris maakte de gouden tijden mee bij UNA. ,,Twee keer het kampioenschap in de hoofdklasse, met daarbij natuurlijk de geweldige feesten en de huldiging op het kiosk in Zeelst. Het zag zwart van het volk. De tweede keer dat we promoveerden in 2013 hadden we een geweldig team met onder andere Steven Barten en Torino Hunte. Maar ook vorig seizoen toen ik als middenvelder bijna topscoorder van de tweede divisie werd, was geweldig”, aldus Van Boekel tegenover het Eindhovens Dagblad.

Elf seizoenen UNA
In elf seizoenen kwam de middenvelder dus tot driehonderd wedstrijden, een fraai aantal. ,,Ik ben er vanwege een kruisbandblessure aan mijn linkerknie in de periode 1 november 2014 tot 1 november 2015 precies een jaar uit geweest. Voor de rest heb ik zowat altijd gespeeld.”

Alles eist zijn tol
Gezien zijn relatief jonge voetballeeftijd heeft Van Boekel nog ruim de tijd om het aantal uit te breiden. ,,Dat ik niet tot mijn 37ste jaar doorga lijkt me nu op dit moment wel duidelijk. Drie tot vijf jaar zit er wel in. Maar ik merk op het slechte kunstgrasveld van UNA wel dat het herstel wat langer duurt. We reizen al jaren het hele land door. Alles bij elkaar eist dat toch wel zijn tol.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD