woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieJoshua Brenet over afwijzing FC Groningen: "Twente is een grotere club."

Joshua Brenet over afwijzing FC Groningen: “Twente is een grotere club.”

Joshua Brenet streek afgelopen winter neer in Enschede en tekende een contract tot het einde van dit seizoen bij FC Twente. De vleugelverdediger kwam transfervrij over van Hoffenheim en had ook kunnen tekenen voor FC Groningen. 

In gesprek met Voetbal International vertelt Brenet daar het volgende over de transfer naar FC Twente: “Ik voel me weer als vanouds en zit heerlijk in mijn comfortzone. Ik doe het goed op de trainingen, daarom denk ik ook dat ik de basisplaats heb afgedwongen (afgelopen vrijdag stond Brenet voor het eerst in de basis bij FC Twente tegen RKC Waalwijk, red.) Ik ben blij met de minuten die ik heb gekregen. Nu wil ik deze lijn doortrekken. Ik wil me laten zien en van me laten horen. Daar draait het komende half jaar om. Ik wil de fans laten zien wat ik kan, ik ben er nog steeds.”

De back kon ook naar het hoge noorden des lands om te tekenen voor FC Groningen, maar koos uiteindelijk voor FC Twente. “Twente is een grotere club en staat er ook gewoon beter voor.” vertelt hij. “Dat heeft zeker wel meegespeeld ja. Ik heb in Nederland altijd bij PSV in de top gespeeld en Twente staat in de topvijf. Deze club kan nog Europa in, dan speel je voor iets. Met alle respect voor FC Groningen, maar zij staan een stuk lager. Dan ga je een heel ander soort voetbal spelen. Het was voor mij ook makkelijker on binnen te komen in een team dat goed draait.”, sluit Brenet af.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]