Volg ons

Derde Divisie

Jorrit Ritzen: “JVC Cuijk kan ook in de Tweede Divisie meekomen”

Jorrit Ritzen: “JVC Cuijk kan ook in de Tweede Divisie meekomen”

Blauw Geel’38 en JVC Cuijk gaan zondag uitmaken welke club de tweede periode wint in de Derde Divisie. Beide clubs hebben evenveel punten en een vrijwel gelijk doelsaldo. Hun wedstrijden tegen respectievelijk Quick en Quick’20 gaan daarom de beslissing brengen. Lees hier de vooruitblik met Blauw Geel’38-trainer Niels van Casteren.

JVC Cuijk heeft met een thuiswedstrijd tegen Quick’20 ogenschijnlijk de makkelijkere opdracht van de twee. Jorrit Ritzen, die na dit seizoen stopt bij de Cuijkse ploeg, aast op een mooi afscheid. Vijf vragen aan de routinier.

JVC Cuijk verrast dit seizoen door met een jonge regionaal getinte ploeg uitstekend te presteren. Wat is de sterkte van deze ploeg?
Ritzen: “De kracht van ons team is dat we een hecht collectief zijn. We kennen elkaar door en door en daarom weet iedereen van elkaar wat ze kunnen en ook wat we minder goed kunnen. Aan het begin van het seizoen was die afstemming er nog niet helemaal en haalden verschillende spelers, waaronder ikzelf, nog niet hun niveau. Maar daarna zijn we in een flow terecht gekomen.”

Jullie spelen zondag thuis tegen laagvlieger Quick’20, terwijl concurrent Blauw Geel’38 een lastige uitwedstrijd heeft bij Quick. Ligt de druk voor het winnen van de periode daardoor bij jullie?
Ritzen: “Ik denk dat de druk vooral bij Blauw Geel’38 ligt. Zij staan nu boven ons in de periodestand, dus zij moeten die plek zien te verdedigen. Voor ons staat voorop dat we willen winnen en of we daarmee dan de periodetitel winnen zien we wel. Winnen is vooral ook belangrijk om mee te blijven doen in de strijd om het kampioenschap. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd.”

Je bent, net als enkele andere spelers, bezig aan je laatste jaar bij JVC Cuijk. Ben je er daardoor extra op gebrand om op een mooie manier afscheid te nemen?
Ritzen: “Ik heb fantastische jaren gehad bij JVC en heb mooie dingen meegemaakt. Het zou natuurlijk heel speciaal zijn om met een prijs afscheid te nemen. Een goede afsluiting zou het afscheid extra mooi maken.”

JVC Cuijk heeft een paar jaar terug het roer omgegooid en zet nu vooral in op eigen jeugd en jonge talenten uit de regio. Is de club wel klaar voor een eventueel avontuur in de Tweede Divisie?
Ritzen: “JVC Cuijk is ondanks de andere insteek nog steeds een topamateurclub. In onze huidige vorm zouden we ons wel staande houden. We hebben ook oefenwedstrijden gespeeld tegen bijvoorbeeld De Treffers en daar konden we ook prima in meekomen. Het is niveau is uiteraard hoger, maar het verschil is ook weer niet zo groot. Om de prijzen meedoen is wat anders, maar ik denk dat JVC Cuijk zeker mee kan doen in de Tweede Divisie.”

Hoe ziet je eigen toekomst eruit? Je wordt binnenkort 33 jaar. Wil je nog blijven spelen?
Ritzen: “Ik heb een aantal gesprekken met clubs en ik ben nu alles op de weegschaal aan het leggen. Misschien blijf ik nog spelen, maar ik ben ook aan het kijken of ik mijn UEFA-B trainersdiploma kan halen. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf Soccer-Life, een platform voor spelers, trainers en clubs. Daar ga ik sowieso ook meer tijd aan besteden. Het is nog even afwachten dus.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie




Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie