zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsDe TreffersJordy Thomassen zorgt dat De Treffers ongeslagen blijft, Leeroy Echteld verrast als...

Jordy Thomassen zorgt dat De Treffers ongeslagen blijft, Leeroy Echteld verrast als trainer

Trainer Leeroy Echteld blijft met De Treffers ongeslagen. De ploeg won zondag met 2-1 van nummer laatst TEC. Jordy Thomassen was met twee treffers wederom de gevierde man.

Leeroy Echteld voetbalde onder andere in de jeugd van Ajax en als prof voor HFC Haarlem, Heerenveen, Heracles en AZ. Als trainer heeft een bijzondere loopbaan. De 54-jarige Amsterdammer werkte bij Omniworld, Blauw-Wit, nadat hij hier eerst coördinator van de jeugdopleiding was, Zeeburgia en DWV.

 

In 2014 werd Echteld trainer van AZ Onder-16. Ruim een jaar later werd hij na het vertrek van Marco van Basten als assistent-trainer doorgeschoven naar het eerste elftal van AZ. Deze functie bekleedde hij 2,5 jaar en daarna ging Echteld naar Paris Saint Germain, waar hij het tweede elftal trainde en coachte.

 

Nadat dat team werd opgeheven startte Echteld wederom als assistent-trainer, nu bij PEC Zwolle. Afgelopen jaar behaalde hij zijn UEFA-PRO-diploma en liep hij stage bij Emmen.

 

boekhouder velserbroek

Vlak voor de start van de voorbereiding werd Echteld verrassend genoeg hoofdtrainer bij De Treffers. In augustus stelde hij zijn assistent Frank van Kouwen aan. De ex-prof van Willem II en  VVV-Venlo is  de rechterhand van Leeroy Echteld en speelde in het seizoen 2014-2015 voor De Treffers.

 

“Ik heb de CBV cursus gedaan omdat het mijn ambitie  was om hoofdtrainer te zijn. Het is daarom een hele mooie gelegenheid dat ik daarvoor nu de kans krijg bij De Treffers in een sterke competitie die de Jack’s League is. Het is lastig een doelstelling te formuleren. Ik jaag altijd het hoogste na en wil een zo goed mogelijk seizoen draaien.’’

Na vijf duels heeft De Treffers vijftien punten en onder Echteld scoort Jordy Thomassen weer aan de lopende band. Hij nam tegen De Treffers twee goals voor zijn rekening.

TEC was via Bo van Essen op voorsprong gekomen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD