dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieJordania neemt FC Den Bosch over

Jordania neemt FC Den Bosch over

De kogel is door de kerk. Kakhi Jordania neemt FC Den Bosch over. De zoon van oud-Vitesse-eigenaar Merab Jordania krijgt 99,9 procent van de aandelen.

De KNVB moet de overname nog wel goedkeuren. Het prioriteitsaandeel blijft in handen van een onafhankelijk bestuur, weet Voetbal International. De Georgische nieuwe eigenaar van de Bossche club is zeer vermogend: ,,Kakhi heeft een bedrijf in Moskou. Hij werkt voor grote partijen, veelal oliemaatschappijen. Die jongen heeft al meer geld verdiend dan zijn vader”, stelt Jordania senior tegenover het weekblad. De overnamesom werd eerder geschat op zo’n 2,5 miljoen euro.

,,Ik zal investeren in de basisvoorwaarden, want alleen een stevige basis zorgt voor structureel succes. De lat ligt hoog, maar de drempel is laag. FC Den Bosch is een club van en voor het publiek. Een club voor alle mensen uit ‘s-Hertogenbosch en omgeving. Het voetbal is de basis, maar we kunnen het alleen maar doen samen met de supporters, lokale gemeenschap, gemeente en het regionale bedrijfsleven”, stelt Jordania junior in een persstatement. De andere zoon Levan voetbalt bij FC Eindhoven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD