maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlClubsCapelleJong Volendam blijft op koers voor periodetitel, Spijkenisse moet nog vrezen

Jong Volendam blijft op koers voor periodetitel, Spijkenisse moet nog vrezen

Jong FC Volendam heeft na de nederlaag tegen ODIN’59 de winnende draad weer opgepakt en blijft daardoor op koers voor het winnen van de derde periode. DVS’33 is de belangrijkste concurrent. Spijkenisse kan na de nederlaag tegen Quick Boys nog altijd rechtstreeks degraderen.

De enige treffer in het duel tussen de beloftenteams van FC Volendam en FC Groningen viel in de 72e minuut. Cheriso Goudland werd de matchwinner. De Groningers drongen nog aan in de slotfase, maar FC Volendam hield stand.

In de strijd tegen degradatie boekte Capelle een 2-1 overwinning op VVOG. De winnende treffer viel in de slotminuut en daardoor zijn ook de Harderwijkers – zij het enkel rekenkundig – nog niet honderd procent veilig. Olaf van de Sande (foto) scoorde voor rust de openingstreffer voor Capelle, waarna Frank Hol na ruim een uur spelen voor de gelijkmaker zorgde.  In de slotminuut bezorgde Dave van der Steen Capelle de volle winst. Rechtstreekse degradatie is daardoor normaal gesproken niet meer aan de orde voor Capelle.

Spijkenisse moet daarvoor nog wel blijven vrezen na de 5-3 thuisnederlaag tegen Quick Boys. Yordi Teijsse was na lange tijd weer eens belangrijk voor Quick Boys met drie treffers. Spijkenisse toonde veerkracht door na een 1-4 tussenstand terug te komen tot 3-4, maar moet uiteindelijk toch het hoofd buigen. Voor Spijkenisse scoorde Michael van Dommelen twee maal. De overige doelpunten kwamen op naam van Jesse van Nieuwkerk en Hamza Boukhari voor Quick Boys en Jazzy Adams voor Spijkenisse.

DOVO won het duel der middenmoters met 1-0 van Harkemase Boys door een treffer van Joey Godee. In Almere speelden om één uur vanmiddag de beloften van Almere City tegen hekkensluiter Magreb’90. De thuisploeg won met 2-0. Anwar Bensabouh en Bernardo Dos Santos Monteiro scoorden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD