maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieJong Vitesse zeurt na bij Barendrecht: "Wij zijn grootste slachtoffer"

Jong Vitesse zeurt na bij Barendrecht: “Wij zijn grootste slachtoffer”

De wedstrijd Jong Vitesse – Barendrecht staat voor 23 februari opnieuw ingepland, maar als het aan Barendrecht ligt gaat daar nog wel wat aan veranderen. De Rijnmondse formatie is boos over de gehele gang van zaken. Het 4-4-gelijkspel uit het najaar is ongeldig verklaard, omdat Vitesse zich niet aan de dispensatieregels heeft gehouden. Wat daarna gebeurde zorgt voor veel bevreemding bij Barendrecht-voorzitter Martin Seltenreijch.

Regels zijn niet gevolgd

“We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld”, blikt hij terug tegenover Voetbal Rotterdam. “Toen kwam het bericht van de tuchtcommissie dat Vitesse zich niet aan de regels had gehouden. Maar aan het einde van het liedje zijn wij het grootste slachtoffer en dat kan niet de bedoeling zijn van het recht.” De tuchtcommissie heeft namelijk de regels niet gehanteerd. “Deze schrijven voor dat de wedstrijd over moet worden gespeeld bij de tegenstander, bij ons dus. Behalve als de tuchtcommissie anders beslist. Dat is gebeurd, alleen wij weten niet waarom. Een andere optie in de reglementen was dat het gewoon een 0-3-overwinning voor ons was geworden.”

Geen uitleg gekregen

De irritatie bij Seltenreijch ontstaat vooral over de wijze waarop er vervolgens door de bond is gehandeld. “Wij hebben uitleg gevraagd, maar we hebben heel weinig uitleg gekregen. We hebben gevraagd om de motivatie van de commissie, maar daar hadden wij volgens hen geen recht op. Daar zou alleen Vitesse recht op hebben.” Zodoende is het 4-4-gelijkspel uit de boeken en zal Barendrecht midweeks nogmaals moeten afreizen richting Papendal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD