woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieJong Vitesse wint opnieuw, Westlandia blijft kwakkelen

Jong Vitesse wint opnieuw, Westlandia blijft kwakkelen

Jong Vitesse blijft – samen met UNA – aan kop in de Derde Divisie. De Arnhemmers hadden het niet makkelijk in Den Haag tegen HBS, maar sleepten op pure voetbalkwaliteit de overwinning binnen. Westlandia blijft kwakkelen. De runner-up van vorig seizoen leek het duel tegen Dongen volledig te kantelen, maar kreeg in de slotfase de kous alsnog op de kop.

Westlandia – Dongen 2-3
Na een eerste helft die redelijk in balans was, ging Dongen toch met een 2-0 voorsprong rusten. Vijf minuten voor rust benutte Thomas Schilder een strafschop en een paar minuten later werd het zelfs 0-2 door Daan Poelmans. Westlandia rechtte de rug na rust en kwam terug tot 2-2 door Adnan Bajic en Jeroen Spruijt (foto). Dongen leek rijp voor de genadeklap, maar die kwam niet. Sterker nog, kort voor tijd volleerde Jaap van der Waarden de 2-3 binnen.

HBS – Jong Vitesse 0-2
HBS maakte het Jong Vitesse aan de Daal en Bergse Laan knap lastig, maar stond na negentig minuten toch met lege handen. In de eerste helft had Vitesse wel een overwicht, maar bleef HBS op de been. In het eerste kwartier na rust startte HBS sterk, maar waar de Hagenaars de kansen niet wisten te benutten sloeg Vitesse wel onverbiddelijk toe. Sven van Doorm schoot van afstand raak na ruim een uur spelen en Lars ten Teije besliste het duel in de slotminuten.

De Meern – Quick’20 0-0
Na vijf nederlagen op rij wilde De Meern vandaag vooral niet verliezen en daarom speelde het met veel mensen achter de bal. Quick’20 had meer aanvallende intenties, maar was ook niet bij machte om veel te forceren, waardoor het duel uiteindelijk eindigde in een logische 0-0 remise. Beide teams schieten daar op de ranglijst niet veel mee op en blijven onderin hangen.

OJC Rosmalen – Jong De Graafschap 1-1
OJC Rosmalen en De Graafschap hebben de punten gedeeld. Wesley Meeuwsen brak de wedstrijd al vroeg open namens OJC Rosmalen, maar nog voor rust bracht Adreas Dusink de Superboeren weer langszij. In het restant van het duel werd niet meer gescoord.

Hercules – Blauw Geel’38 2-1
Hercules trok in een aantrekkelijk duel aan het langste eind tegen Blauw Geel’38. De Brabanders hadden de laatste twee duels gewonnen, maar gingen verdiend onderuit tegen hercules, dat juist twee keer op rij had verloren. Bij rust waren de ploegen nog in balans. Jeffrey Vlug zette Hercules vanaf elf meter op voorsprong, maar Joey Hellstern maakte vrijwel direct daarna gelijk. Na rust trok Hercules het duel naar zich toe en met een prachtig schot besliste Fouad Belarbi het duel in Utrechts voordeel.

JVC Cuijk – ADO’20 0-0
In een wedstrijd met meer strijd dan goed voetbal hebben JVC Cuijk en ADO’20 de punten gedeeld. ADO’20 kreeg de meeste kansen, maar kon het met veel afwezigen kampende JVC Cuijk ook niet echt verontrusten. De brilstand was dan ook een logisch gevolg na negentig minuten werkvoetbal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD