vrijdag, 8 december 2023
Voetbal247.nlClubsADO'20Jong Vitesse weet te profiteren van misstap lijstaanvoerder UNA

Jong Vitesse weet te profiteren van misstap lijstaanvoerder UNA

Jong Vitesse deed zondagmiddag zeer goede zaken in de strijd om de koppositie in de Derde Divisie van het zondagvoetbal. De Arnhemse formatie won thuis zijn wedstrijd van USV Hercules (2-1) en zag concurrent UNA punten verspelen tegen tien man van Jong De Graafschap (1-1). OFC pakte drie punten in Heemskerk tegen ADO’20 (0-1).

Op het sportcentrum Papendal kwam het lager geklasseerde USV Hercules na 28 minuten spelen op voorsprong tegen de talenten van Vitesse. Een goed uitgevoerde counter werd afgerond door Gilbrano Plet (0-1). Lang kon de ploeg uit Utrecht echter niet genieten van deze treffer, twee minuten later was op het scorebord al weer de stand van 1-1 te lezen, dit door een doelpunt van Jesse Schuurman. Hercules was nog maar net bekomen van de schrik toen het één minuut later weer de bal uit het net moest halen, Vyacheslav Karavaev bezorgde Jong Vitesse de voorsprong (2-1). De eindstand werd vier minuten voor het einde van de officiële speeltijd bepaald door Mukhtar Ali (3-1).

Jong De Graafschap – UNA 1-1
UNA slaagde er zondagmiddag niet in om de voorsprong te behouden op concurrent Jong Vitesse. Na 58 minuten spelen moest Jong De Graafschap verder met één man minder nadat de dienstdoende scheidsrechter Janssen met een rode kaart van het veld stuurde. Toen even later Mart van de Gevel de 0-1 maakte leek de uitspelende formatie op weg naar de belangrijke drie punten. De Graafschap kwam echter na 66 minuten door Burgzorg op gelijke hoogte en verder wist geen van beiden teams het net van de tegenstander nog te vinden. Door de puntendeling is Jong Vitesse nu koploper. Beiden ploegen behaalden 46 punten, maar UNA speelde tot dusver één wedstrijd minder.

ADO’20 – OFC 0-1
0-1 Mike Brantjes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD