vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlDerde Divisie ZondagJong Vitesse-trainer Oosting: 'Wij hebben het beste team van de Derde Divisie'

Jong Vitesse-trainer Oosting: ‘Wij hebben het beste team van de Derde Divisie’

Het beloftenteam van Vitesse is hard op weg naar het kampioenschap in de Derde Divisie van het zondagvoetbal. Trainer Joseph Oosting is van mening dat zijn ploeg dit seizoen de beste was in de competitie en dus ook recht heeft op de kampioensschaal. 

Stabiel
,,Jong Vitesse heeft het beste team van de derde divisie. We hebben dit seizoen nergens punten gestolen. We hebben alleen terecht verloren van Jong De Graafschap. We begonnen grillig en wisselvallig. Dat hoort bij jonge gasten. Maar we startten ook met acht jongens met het rugzakje van een zware blessure. Ze hebben zich allemaal gemanifesteerd. In de loop van het seizoen is het team erg stabiel geworden”, aldus Oosting tegenover De Gelderlander.

Fysiek
De oefenmeester sprak over een leerzaam jaar in de divisie waar Jong Vitesse momenteel zijn wedstrijden speelt. ,,De derde divisie is zeer fysiek. De clubs trekken een muur op en gaan van daaruit het man-op-man gevecht aan. Dat vergt goed positiespel van onze kant. Dat we ook moesten winnen, is verder van groot belang voor de ontwikkeling van de spelers. Wij wilden kampioen worden. Dat brengt druk mee en daar is iedereen goed mee omgegaan. Nu moeten we de klus nog afmaken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD