maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagJong Vitesse steviger aan kop na zege op Dongen, Jong De Graafschap...

Jong Vitesse steviger aan kop na zege op Dongen, Jong De Graafschap in slotfase langs OFC

Op eerste paasdag hebben de belofteteams goede zakengedaan voor hun positie op de ranglijst. Waar Jong Vitesse de baas was voor VV Dongen (3-0) en zodoende profiteerde van het verlies van UNA en nu écht los is aan kop, wist Jong De Graafschap te winnen van OFC Oostzaan (3-2) en zodoende te ontsnappen aan de laatste plaats.

Jong Vitesse – VV Dongen
Koploper van de Derde Divisie Jong Vitesse wist concurrent UNA gisteren verloor en was het op eerste paasdag dé ideale mogelijkheid om de voorsprong uitbreiden naar vijf punten. De ploeg uit Veldhoven haalt echter maandagmiddag wel nog een wedstrijd in en kan dus het gat verkleinen naar slechts twee punten. Eigenlijk stond er vandaag op Papendal dus maar één missie voor de Jonge Vitessenaren en dat was: winnen. De ploeg van Joseph Oosting veegde in de afgelopen twee wedstrijden al OFC en OJC Rosmalen van de kaart (5-2 en 0-5) en ook vanmiddag was VV Dongen werd er gewonnen. Dit keer was VV Dongen het slachtoffer van de ploeg die zo snel mogelijk weer wil terugkeren in de Tweede Divisie. Dongen, de ploeg van Ron Timmers, was niet opgewassen tegen de talentvolle Arnhemmers en dus dolven de kanaries het onderspit. De wedstrijd bleef lang 1-0 door de goal van Ali Mercan, een stand die tevens ook de ruststand was, maar door twee goals van invaller Martijn Berden in de eindfase liepen de Kanaries nog aan tegen een redelijk ruime nederlaag. De druk ligt dus nu weer op UNA, wat morgenmiddag aantreedt tegen nummer 5 Ado’20.

Jong De Graafschap – OFC Oostzaan
OFC Oostzaan en Jong De Graafschap maakte er een spannende middag van op Sportpark Zuid. De laag geklasseerden Doetinchemmers wisten dat concurrent Quick’20 dik winnen van USV Hercules en wisten ook dat De Meern een punt had gepakt vanmiddag. De superboeren moesten vandaag dus punten halen tegen OFC uit Oostzaan. De ploeg van trainer Jan Vreman kwam nog wel op voorsprong door een goal van Delano Burgzorg, maar zag nog voor rust Soufiane Reclaoui de gelijkmaker op het bord zetten. In de tweede helft was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar toch kwam De Graafschap in minuut 57 weer op voorsprong. Echter was het ook dit keer niet voor lang dat de Doetinchemers konden genieten van de voorsprong. Tien minuten schatte Romano de Jonge een prachtige assist van Henry Opoku op waarde en was de gelijkmaker weer een feit. Vlak voor tijd zag trainer Yuri Rose (ex-speler van De Graafschap) toch nog het punt uit handen glippen toen de Doetinchemmers in de 85e minuut de winnende maakten via Youssef El Hammouchi. De Graafschap pakt hier dus 3 hele belangrijke punten en blijkt zo weg van de directe degradatieplekken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD