vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagJong Vitesse na zakelijke zege op Quick weer dichterbij gewenste terugkeer

Jong Vitesse na zakelijke zege op Quick weer dichterbij gewenste terugkeer

Jong Vitesse is weer een stapje dichterbij de terugkeer naar de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Joseph Oosting was zondagmiddag in de topper met nummer 3 HVCV Quick met 0-2 te sterk door goals van Anil Marcan en Bo van Doorn.

Goede vorm
Nummer 1 Jong Vitesse moest het zondagmiddag op Sportpark Nieuw Hanenburg opnemen tegen HVCV Quick, de nummer 3 van de Derde Divisie Zondag. Beide ploegen steken in een goede vorm en verloren geen enkele keer in hun voorgaande vijf wedstrijden. Jong Vitesse won zelfs al deze wedstrijden. De jonge Arnhemmers stevenen af op de zo gewenste promotie naar de Tweede Divisie waar het vorig jaar nog uit degradeerde.

Winnen
De koploper wist dan ook dat het in Den Haag maar een missie had en dat was winnen. Met een elftal met veel Eredivisie-ervaring werden door coach Joseph Oosting dan ook geen halve maatregelen getroffen. De eerste kans in de wedstrijd was echter wel voor de thuisploeg en kwam op naam van Roderick Meinema. De linksbuiten kon vanaf de achterlijn af op keeper Stef Brummel, maar de keeper redde dit eerste gevaar voldoende om de vroege voorsprong van Quick te voorkomen. Ook Vitesse mengde zich in de wedstrijd en zag via Sven van Doorn zelf hun eerste gevaar van de wedstrijd aangetekend worden.

Van Doorn
Deze Sven van Doorn had sowieso een belangrijke rol in het systeem van Vitesse. De geel-zwarten hanteerde veel de lange bal op de snelle buitenspelers Mitchell van Bergen en Bo van Essen en zodoende kon van Doorn elke keer opduiken rond spits Thomas Buitink in het strafschopgebied. Een tactiek die goed uit de verf kwam, mede door de grote precisie waarmee voornamelijk captain Gino Bosz zijn passes afleverde. Bijna elke bal van de verdediger kwam precies aan en het was dan ook genieten voor de liefhebbers.

Eredivisie-minuten
Vitesse was veruit de betere ploeg en drukte dat in minuut 21 ook uit in de score. Doelman Jari Puister reageerde niet adequaat genoeg op een schot in de korte hoek en redde maar half. De rebound viel voor de voeten van Anil Mercan die de bal in het lege goal kon tikken. Vitesse had zeker 75% van het balbezit en op sommige momenten leek de wedstrijd meer een grote rondo met Quick in het midden. Op zich ook niet heel lastig te verklaren aangezien de Arnhemmers zoals gezegd al de nodige Eredivisie minuten in de benen hebben. Quick kon de schade in de score minimaal houden, maar zag wel verdediger Philip Kouwenhoven afhaken met een lelijke hoofdwond. De nummer 4 verliet het veld één minuut voor het rustsignaal met een bebloed hoofd + tulband en werd vervangen door Quincy Does.

Thuisploeg
In de tweede helft was de beginfase zeker voor de thuisploeg. De ploeg van trainer Paul van der Zwaan probeerde Vitesse onder druk te krijgen en daarmee wat meer kansen te genereren. Het leverde wat werk op voor doelman Brummel, maar de pogingen van afstand waren niet genoeg om de keeper te passeren. Vitesse was niet meer zo dominant als voor rust en kwam in het eerste kwartier na rust amper tot gevaar. Het liet Quick aan de bal en leek vooral te willen toeslaan in de omschakeling. Pas toen Martijn Berden Mitchell van Bergen had vervangen (minuut 65) werd de uitploeg weer wat gevaarlijker. Berden had gelijk in zijn eerste vijf minuten al twee gevaarlijke acties en had daarmee al meer laten zien dan zijn voorganger in de hele wedstrijd.

Derde plaats
Een kwartier voor tijd was het toch over en uit voor Quick. Uit een lange bal vanaf achteruit kon Bo van Essen alleen af op het goal van Quick en schoot hij de bal genadeloos in de rechterhoek langs Jari Puister. Vitesse had wat het wilde en zag de moed bij de haantjes opraken. De thuisploeg had zich kranig verweerd, maar legde het op individuele kwaliteit ruim af tegen de profs. Uit een corner raakte Rachid Bouaouzan nog wel de paal, maar er zat vandaag niet meer in voor Quick. De ploeg van Van der Zwaan blijft echter wel staan op plaats 3 aangezien concurrent JVC Cuijk ook verloor van EVV.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD