zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieJong Twente-coach Demmers: 'Ook Derde Divisie is een pittige competitie'

Jong Twente-coach Demmers: ‘Ook Derde Divisie is een pittige competitie’

Met aanwinsten die zelfs in het buitenland zijn gescout lijkt Jong FC Twente komend seizoen geen geheim van haar ambities te maken. De beloften uit Enschede zullen zich na twee degradaties op rij willen revancheren en worden gezien als één van de favorieten voor de titel in de Derde Divisie Zaterdag.

Interessant podium
Op de website van de Tukkers blikken hoofd jeugdopleiding Michel Jansen en coach Dennis Demmers (foto) vooruit op het aankomende seizoen. FC Twente vernieuwde haar beloftenselectie grondig: ,,Daar komt scouting bij kijken. Je moet vooral creatief zijn. Je bent dan vooral aan het kijken naar talentvolle jongens die ergens anders niet doorkunnen en waarbij je toch het talent herkent”, stelt Jansen. ,,We zijn zoals eerder echt weer een opleidingsclub. We willen eigen opgeleide spelers laten doorstromen en talentvolle spelers een podium bieden. Ook de buitenlandse talenten zien dat er hier ruimte is om door te stromen naar het eerste. Dat is voor hun heel interessant.”

Fysieke tegenstand
Toch willen de Tukkers de Derde Divisie niet onderschatten: ,,Ondanks dat het niveau lager ligt dan in de Tweede Divisie, blijft het een pittige competitie voor ons”, vervolgt Jansen. Demmers vult aan: ,,Wij moeten ons goed wapenen tegen de fysieke kracht van de tegenstanders. In deze competitie treffen we tegenstanders met oudere en fysiek sterke spelers. Voetballers die meer ervaring hebben en waarvan sommigen terugkomen uit het betaalde voetbal. Wij weten dat we spelers hebben die goed kunnen voetballen, vaker trainen en de juiste fitheid hebben. We zullen dan ook het verschil moeten maken op een andere manier dan fysiek de strijd aan te gaan. Voor onze spelers is dit een fantastische competitie om zich te kunnen ontwikkelen. De jongens zullen tot het uiterste moeten gaan om te kunnen presteren, zo niet dan zal dat in de wedstrijden keihard afgestraft worden. Voor mij is het seizoen geslaagd wanneer wij de ontwikkelpunten van spelers hebben kunnen verbeteren en hun kwaliteiten nog meer verfijnd hebben waardoor de stap naar het eerste elftal kleiner is geworden.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD