woensdag, 29 november 2023
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieJong Sparta kondigt aan: 'Waarschijnlijk na volgend seizoen uit voetbalpiramide'

Jong Sparta kondigt aan: ‘Waarschijnlijk na volgend seizoen uit voetbalpiramide’

Jong Sparta blijft dankzij het vertrek van Jong Vitesse in de voetbalpiramide. De vraag is voor hoe lang, nu technisch directeur Henk van Stee openlijk stelt dat de Rotterdammers waarschijnlijk na komend seizoen eveneens zullen vertrekken.

Onder 21-competitie
Aanleiding is de start van een landelijke Onder 21-competitie, die in 2020 vermoedelijk wordt gelanceerd. ,,Wij gaan meedoen met die Onder 21-competitie”, zegt Van Stee tegen het AD. ,,Dat heb ik dertig jaar geleden al geopperd. Die wedstrijden moeten gewoon op zaterdagmiddag gespeeld worden. Met de televisie en de publiciteit eromheen zullen de meeste clubs straks meedoen. Ik verwacht dat Ajax en PSV in de eerste divisie blijven spelen en met hun Onder 19 zullen aansluiten.”

Kwaliteit
Dat heeft consequenties voor Jong Sparta. ,,Of we uit de piramide stappen? Dat zullen we intern nog bespreken. Maar op persoonlijke titel zeg ik: ‘Ja, daar gaan wij uitstappen’. Dat kunnen wij financieel niet aan en bovendien hebben wij te weinig kwaliteit binnen de club om dat beiden aan te vullen. Uiteindelijk gaat het om kwaliteit. We hebben al zoveel kwantiteit rondlopen. Het gaat om rendement. Wij stoppen veel geld in de opleiding, dan mag je daar veel van verwachten. Dat is geen kritiek, maar dat betekent dat de lat hoger moet.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD