dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlClubsAFCJong Sparta klopt AFC in strijd om derde plaats, Railey Ignacio niet...

Jong Sparta klopt AFC in strijd om derde plaats, Railey Ignacio niet bij selectie

Dinsdag bij Kozakken Boys kon Daniel Zoutberg zijn ploeg AFC nog redden middels twee treffers. Zondag was het talent tegen Jong Sparta wederom de vervanger van de geblesseerde Railey Ignacio. Daniël Zoutberg scoorde wel, maar keek AFC al tegen een 1-3 achterstand aan. Het werd nog 2-3 na een treffer van Kenny Teijsse.

Kwaliteit

Trainer Uli Landvreugd heeft een selectie met individuele kwaliteit én routine. De afwezigheid van Robbert Schilder en spits Ignacio laat zich zwaar wegen. Schilder zat wel op de bank, Ignacio zat voor de tweede keer op rij niet bij de selectie.

Zes punten

AFC en Jong Sparta lieten na de coronabreak beiden veel punten liggen. Het was voor beiden dan ook een zespuntenduel om het gat met koploper Katwijk, dat verrassend verloor van Rijnsburgse Boys, te dichten.

 

Voorsprong

In het eerste bedrijf leek het duel al snel beslist in Rotterdams voordeel.

Mohammed Tahiri, twee treffers, en de robuuste spits Pepijn Doesburg brachten Jong Sparta op 0-3 Het slotoffensief van AFC kwam al meteen na rust.

Kenny Teijsse en Daniël Zoutberg scoorden binnen vijf minuten. De resterende veertig minuten hield Jong Sparta-doelman Janse zijn doel verder schoon.

HFC

Koninklijke HFC leek zaterdag door het gelijkspel bij nummer laatst GVVV twee punten te hebben verloren, maar de nummer twee liep eigenlijk een punt uit op HHC Hardenberg en AFC en een punt in op koploper Katwijk, alle drie ambitieuze clubs verloren hun duel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD