Volg ons

Tweede Divisie

Jong Sparta geeft Rijnsburgse Boys pak slaag, Kon HFC nipt voorbij FC Lienden

Jong Sparta geeft Rijnsburgse Boys pak slaag, Kon HFC nipt voorbij FC Lienden

Rijnsburgse Boys heeft een harde afstraffing gehad op Het Kasteel. De ploeg van coach Pieter Mulders verloor met liefst 6-0 van Jong Sparta. Koninklijke HFC won met 1-0 van FC Lienden.

Koninklijke HFC – FC Lienden
Waar FC Lienden juist op volledige oorlogsterkte kon aantreden, wordt de Koninklijke de afgelopen weken geteisterd door zwaar blessureleed. Na Roy Castien raakte Vincent Volkert zwaar geblesseerd. Aan de Spanjaardslaan was het HFC dat het spel mocht maken, maar moest oppassen voor de levensgevaarlijke counter van FC Lienden. Na ruim een half uur spelen kwam HFC wat gelukkig aan de leiding, waarbij onduidelijk was die nu exact de bal achter doelman Jan Schimmel werkte.

Na de pauze probeerde HFC nog wel de marge te verruimen, maar FC Lienden had haar zaakjes defensief goed voor elkaar. Aan de andere kant wisten de mannen van Hans Kraaij jr niet meer de gelijkmaker te forceren.

Jong Sparta – Rijnsburgse Boys
Rijnsburgse Boys-coach Pieter Mulders constateerde in aanloop naar het duel terecht dat er voor de Uien een groot verschil tussen de eerste en tweede seizoenshelft zit. De Rijnsburgers hebben in 2018 nog maar weinig gewonnen. Ook Jong Sparta kent in feite twee verschillende seizoenshelften, maar de Rotterdamse beloften pakten juist de afgelopen vier duels telkens de volle winst. Op het Kasteel zag Mulders hoe zijn ploeg op ontluisterende wijze werd geslacht.

En dat terwijl het de Uien waren die in de beginfase het gevaarlijkste waren. Na een kwartier opende Ragnar Ache echter de score: 1-0. Jong Sparta was in de eerste helft voetballend al beter, maar Rijnsburg kreeg nog wel haar kansen. Na de pauze ging het, net als eerder bij IJsselmeervogels, faliekant mis. Na een klein uur spelen schoot Ilias Alhaft de 2-0 binnen. Daarna ging het hard en zorgden Ayoub Boukhari, Abdou Harroui, Alhaft en nogmaals Harroui voor de 6-0 eindstand.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie