donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieJong PSV wint tegen Helmond Sport, Den Bosch houdt punten in huis...

Jong PSV wint tegen Helmond Sport, Den Bosch houdt punten in huis tegen Dordrecht

Er werd volop gescoord in de duels tussen Helmond Sport en Jong PSV en Den Bosch en Dordrecht. Jong PSV leek bij rust op rozen te zitten tegen Helmond Sport, maar zag de ruime 0-3 voorsprong nog bijna verdampen. Dordrecht kon twee keer de aansluiting vinden bij FC Den Bosch, maar kwam geen enkele keer meer naast de thuisploeg, waardoor de punten in De Vliert bleven.

Helmond Sport – Jong PSV 2-3

Tot vanavond had Jong PSV nog geen uitduel weten te winnen dit seizoen. De luxe voor de Eindhovense beloften was derhalve ongekend: 0-3 door twee goals van Sidebe en eentje van Schoonbrood.

In de tweede helft werd die luxe binnen twintig minuten ingeruild voor benauwd zweten. De Regt en Verkennis wisten beiden uit een hoekschop te scoren en brachten de thuisploeg daarmee weer helemaal terug in de wedstrijd.

Helmond Sport ging daarna nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. In de slotminuut was Vereijken nog het dichtst bij, maar ondanks het feit dat Jong PSV het zichzelf enorm moeilijk maakte, werd de eerste uitoverwinning van het seizoen wel over de streep getrokken, 2-3.

FC Den Bosch – FC Dordrecht 3-2

In een weinig verheffende eerste helft had Den Bosch wel een veldoverwicht, maar leverde dat bij rust slechts een minimale voorsprong op. Kort voor rust opende Paco van Moorsel de score namens de thuisploeg, na een slimme loopactie voor de goal.

Kort na rust kon Ruben Rodrigues de voorsprong verdubbelen na geklungel in de defensie bij Dordrecht. Tien minuten later leek de spanning weer terug te komen in het duel, Marques benutte de “zelf” verkregen penalty, na een overtreding van doelman van der Steen. Twee minuten later was de marge echter alweer twee. Bouyaghlafen kon vanaf links naar binnen snijden en vanaf de rand van het zestienmetergebied de 3-1 binnen schieten.

In de absolute slotfase bracht Dwayne Green de spanning nog terug in het duel door de 3-2 op het bord te zetten, maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet. FC Den Bosch wint voor de tweede keer op rij en houdt de punten in eigen huis.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD