Volg ons
IJsselmeervogels De Westmaat

Derde Divisie Zaterdag

Jong FC Utrecht wil op De Westmaat gaan spelen

Jong FC Utrecht wil op De Westmaat gaan spelen

De kans is aanwezig dat er komend seizoen bij IJsselmeervogels wedstrijden uit het betaalde voetbal worden gespeeld. De Rooien zelf hebben de boot gemist naar de Tweede Divisie, terwijl het beloftenteam van FC Utrecht juist gepromoveerd is naar de Jupiler League. Dat zorgt ook gelijk voor problemen voor de Domstedelingen.

Stadion te zwaar belast

Jong FC Utrecht moet namelijk aan behoorlijk wat eisen voldoen. Dat zorgt ervoor dat er niet op het eigen trainingscomplex Zoudenbalch gespeeld kan worden. In eigen huis is het enige alternatief dan dus om iedere keer in De Galgenwaard te spelen, maar daarvoor is het stadion veel te groot. Ook zou het veld te veel belast worden. Qua kosten is uitwijken naar een ander complex ook gunstiger.

Kijken of accommodatie voldoet

Daarop is FC Utrecht bij IJsselmeervogels uitgekomen. Bestuurslid Theo Muijs van de Rooien geeft tegenover RTV Utrecht toe dat er al gesprekken zijn gevoerd. “Wij staan ervoor open. Nu moet gekeken worden of de accommodatie voldoet.” Op De Westmaat ligt een kunstgrasveld, dus qua belasting is het voor IJsselmeervogels geen probleem. Wedstrijden zullen alleen niet op zondagen gespeeld mogen worden. Namens FC Utrecht laat een woordvoerder weten dat er liever een optie dichterbij huis was gevonden, maar deze niet voor het oprapen liggen. Bunschoten-Spakenburg is namelijk zo’n dertig kilometer verderop.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag