zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieJong FC Twente lijft Solace van Hercules in

Jong FC Twente lijft Solace van Hercules in

Jong FC Twente heeft Solace Uyi-Olaye aangetrokken. Dat meldt RTV Utrecht. De speler wordt overgenomen van Hercules, waarvoor hij slechts één seizoen speelde. Met Jong FC Twente speelt Solace komend seizoen in de Tweede Divisie.

Solace flirtte al eerder met profclub

Solace speelde in het verleden ook in de jeugdopleiding van Juventus. Hij bereikte daar nooit het eerste elftal en kwam uiteindelijk bij FC Chabab terecht. Hercules nam de aanvaller afgelopen zomer over van de Amsterdammers. Halverwege het seizoen kreeg Solace een uitnodiging van De Graafschap om mee te trainen. Uiteindelijk kreeg hij geen aanbieding van de Superboeren, maar FC Twente heeft hij alsnog een profclub gevonden. Solace speelde afgelopen seizoen 25 wedstrijden voor Hercules, waarin hij twee keer scoorde.

Ondanks problemen toch versterking voor Jong FC Twente

De overstap van Solace naar Jong FC Twente mag opmerkelijk genoemd worden. De toekomst van FC Twente is momenteel hoogst onzeker. De club is teruggezet naar de Jupiler League, vanwege het wanbeleid van de afgelopen jaren. Alleen de beroepscommissie kan degradatie van FC Twente voorkomen en mocht die uitspraak ongunstig uitvallen voor de Tukkers, is de kans op een faillissement aannemelijk. Tubantia meldde al dat de schulden voor FC Twente dermate groot worden dat het voortbestaan van de club in serieus gevaar komt. Het is ook nog onduidelijk wat de gevolgen voor Jong FC Twente zijn, indien de club blijft voortbestaan. Ondanks de onzekerheid durfde Solace het aan om de overstap naar Jong FC Twente te maken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD