dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseDe Graafschap haalt beloftenteam waarschijnlijk uit de hoofdklasse

De Graafschap haalt beloftenteam waarschijnlijk uit de hoofdklasse

De Graafschap twijfelt of men het beloftenteam komend seizoen uit zal laten komen in de hoofdklasse van het zondagvoetbal. De club uit Doetinchem voelt er waarschijnlijk meer voor om het team weer zijn wedstrijden te laten spelen op de maandagavond in de beloftencompetitie, meldt De Gelderlander.

Degradatie
Jong De Graafschap degradeerde zondag naar de hoofdklasse vanuit de Derde Divisie. In de genoemde beloftencompetitie spelen onder andere ook de teams van NEC, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en sc Heerenveen. Eerder trok FC Twente het beloftenteam ook al terug uit de voetbalpiramide. Deze formatie zou anders komend seizoen weer de wedstrijden spelen in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal.

Lastig
Hoofdtrainer Henk de Jong gaf aan voornoemde regionale krant de reden aan van de mogelijke terugtrekking van Jong De Graafschap uit de hoofdklasse.  ,,Wij zullen met het eerste elftal de meeste wedstrijden op zaterdagavond of zondagmiddag spelen. Dan wordt het lastig voor spelers uit het eerste om bij de beloften op zondagmiddag mee te doen, terwijl dat soms wel nodig is.’”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD