dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieJong De Graafschap degradeert, Be Quick 1887 en Quick '20 spelen nacompetitie

Jong De Graafschap degradeert, Be Quick 1887 en Quick ’20 spelen nacompetitie

Jong De Graafschap is op de slotdag alsnog rechtstreekse gedegradeerd. De jonge Superboeren wonnen met 1-4 van De Meern en maar zagen Be Quick 1887 diep in blessuretijd de 3-3 scoren tegen Jong Vitesse. Quick ’20 won op de slotdag, maar wist HSC’21 niet meer te passeren, waardoor het eveneens veroordeeld is tot nacompetitie.

De Meern – Jong De Graafschap
Jong De Graafschap wist dat het maar één opdracht had: winnen van het al gedegradeerde De Meern om nog kans te hebben rechtstreekse degradatie te vermijden en dan hopen dat Jong Vitesse haar sportieve plicht zou doen tegen Be Quick 1887. Bij de zware missie bedankte opvallend genoeg coach Jan Vreman voor het meenemen van selectiespelers van het eerste van de Superboeren. Het jeugdige Jong De Graafschap kende een misstart, toen Zakaria el Bennay De Meern aan de leiding bracht. De Doetinchemse talenten bleken over veerkracht te beschikken en kwamen al snel op gelijke hoogte. Kabir Sabotic scoorde vervolgens de 1-2 en 1-3. Toen Marlon Versteeg de 1-4 scoorde was het duel definitief beslist en kon Jong De Graafschap zich focussen op het resultaat van concurrent Be Quick 1887.

Be Quick 1887 – Jong Vitesse
Be Quick wist op haar beurt dat een punt voldoende was om rechtstreekse degradatie te vermijden en het qua doelsaldo eigenlijk de nacompetitie al niet meer kon vermijden. De Groningers kenden een slechte start en kwamen met 0-2 achter. In de slotfase, bij een stand van 2-3, was degradatie heel dichtbij, maar diep in blessuretijd maakte maakte Robert Talens de 3-3 en voorkwam daarmee directe degradatie voor Be Quick, dat zich via de nacompetitie alsnog kan handhaven.

Quick ’20 – OFC
Quick ’20 hoopte op de slotdag nog te kunnen ontsnappen aan nacompetitie, maar dan moest het wel een beter resultaat boeken dan HSC ’21 of tenminste een verschil in doelsaldo van drie treffers wegpoetsen. Dat lukte niet. Hoewel Quick ’20 met 4-1 won van het uitgespeelde OFC, was het onvoldoende om de nacompetitie te ontlopen.

HSC ’21 – Dongen
In Haaksbergen werd veelvuldig op telefoons gekeken en naar de radio geluisterd voor tussenstanden in Oldenzaal en Den Haag, waar HBS tegen Westlandia speelde. HSC’21 deed wat het moest doen en won met 3-1 van Dongen. Daarmee behield het een beter doelsaldo dan Quick ’20 en mag het zich dus nog een jaar Derde Divisionist noemen.

HBS – Westlandia
HBS wist dat het een punt nodig had om zich rechtstreeks te handhaven, aangezien het een veel beter doelsaldo had dan HSC ’21 en Be Quick 1887. Dat lukte de Haagse ploeg vrij eenvoudig. Tegen Westlandia werd met 4-2 gewonnen. Het was het laatste duel van Mike de Geer voor de Kraaien. Hij ging vlak voor tijd op de schouders en in tranen van het veld.

Overige uitslagen:
Hercules – ADO ’20 7-1
EVV – Quick 0-1
Blauw Geel ’38 – OJC Rosmalen 3-1
UNA – JVC Cuijk 3-2

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD