woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieJong AZ wint in de mist; 'rood' AFC pakt punt

Jong AZ wint in de mist; ‘rood’ AFC pakt punt

Jong AZ heeft op bezoek bij Barendrecht geen fout gemaakt. Daardoor houdt de Alkmaarse ploeg een ruime marge op de concurrentie en ziet die zelfs morsen. GVVV verliest bij Jong Sparta, terwijl AFC slechts een punt pakte bij Excelsior Maassluis. Dat was met twee rode kaarten wel het hoogst haalbare.

Excelsior Maassluis – AFC 1-1

In Maassluis ging het rap in de openingsfase. Koen Bosma bracht AFC al na luttele minuten op voorsprong, maar Kevin Vink prikte de gelijkmaker net zo snel binnen. In de tweede helft leek Excelsior Maassluis het duel naar zich toe te trekken. Vincent van den berg brak door en werd gevloerd door Patrick Zonneveld. Het leverde de keeper rood op, maar de vrije trap werd niet afgerond. De thuisploeg had daarna het overwicht en kwam in de slotminuten zelfs tegen negen man te staan. Melvin Grootfaam kreeg rood voor natrappen, alleen profiteren deden de Tricolores niet meer.

Barendrecht – Jong AZ 1-3

Op een mistige De Bongerd kwam Jong AZ al snel op voorsprong. Jeremy Helmer drukte af na een razendsnelle aanval. Barendrecht wist daarna beter in de partij te komen en na ruim een halfuur was het gelijk. Met een fraai lobje wist Yorik van Deelen voor 1-1 te zorgen. Voor rust had het nog naar 2-2 kunnen lopen, want AZ raakte de paal en Esajas schoot een levensgrote kans naast. In het tweede bedrijf maakte de koploper alsnog het verschil. Levi Garcia zorgde met een strakke schuiver voor 1-2 en twintig minuten voor tijd ging de bal op de stip. Marc van Splunter kon niet redden en Sakirovski maakte 1-3.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD